Warchild


Première War Child schoolmusical met VIP bezoek

18 mei 2011 -
De War Child schoolmusical `Voor kids gaat de zon op' is een enorm succes. Bijna 3.200 scholen gaan de musical opvoeren. Dat is ruim een derde van alle basisscholen in Nederland. Niet alleen hier, maar ook kinderen in Suriname, de Antillen, België, Duitsland, China en Japan voeren de musical op.

Superpremière
Al die enthousiaste scholen maken nu kans op een geweldige première. Met rode loper, limousine, fotomoment en VIP's Albert Verlinde en Marco Borsato! De school toveren we om tot een Carré op locatie. En dat is nog niet alles; de cast zal een special appearance maken in RTL Boulevard.

Meedoen
Scholen die hun repetitie van een musicalliedje op YouTube zetten en aanmelden bij War Child maken kans op de gepimpte première. Op youtube.com/warchildmusical zijn alle liedjes en inzendingen te zien. Ook meedoen? Inzenden kan tot 1 juni. Kijk op warchildschoolmusical.nl voor meer informatie.

Marco Borsato: "Het enthousiasme en de inzet van de kinderen is onvoorstelbaar. Hun betrokkenheid bij de musical en War Child is enorm, zo organiseren ze bijvoorbeeld allerlei acties rondom de voorstelling. De schoolmusical laat ook goed zien waar War Child voor staat. Creativiteit speelt daarbij een hele belangrijke rol en dat is ook waar al deze schoolleerlingen zich in kunnen uitleven. Ik heb verschrikkelijk veel zin om straks een uitvoering in het echt te zien!"

War Child & `Voor kids gaat de zon op'
War Child investeert in een vreedzame toekomst voor oorlogskinderen. Met een creatieve en participatieve aanpak helpen wij deze kinderen hun oorlogservaringen te verwerken. Met de schoolmusical wil War Child kinderen op een speelse en creatieve manier bewustmaken van wat er met leeftijdsgenootjes gebeurt als ze opgroeien in oorlog.