Gemeente Vlaardingen



-

Hoe staat het met renovatie Hof-Oranjepark?

18-05-2011 |

De werkzaamheden in het Oranjepark naderen hun einde. Het evenemententerrein is omheind om het gras daar alle gelegenheid te geven goed te wortelen zodat het bestand zal zijn tegen het eerste Zomerterras op het nieuwe terrein. Het ziet er goed uit: een strakke groene mat om van te watertanden.

Er wordt een nieuwe persriolering geboord vanaf de Parkweg, onder het Oranjepark door, naar de Irisstraat. Deze nieuwe riolering vervangt het oude persriool dat in het park ligt. Als de boring voltooid is, worden de oude buizen in het park weggegraven. Daarna kunnen de laatste waterpartijen met elkaar verbonden worden.

Skatebaan
De skatebaan heeft wat vertraging opgelopen. Bij het aanbrengen van de verhogingen op de onderste antracietgrijze betonlaag bleek de tweede lading beton af te wijken in kleur. Inmiddels is het materiaal op de goede kleur gebracht en kunnen de opstaande stukken aangebracht worden. Een feestelijke openingsactiviteit voor de skatebaan is al in voorbereiding: de Kroepoekfabriek zal hier op 9 juli de tweede editie houden van Rock 'n Ramps, een gratis Vlaardings skate- en muziekfestival.

Dieren uit logeren
Nu het Oranjepark bijna klaar is begint de aannemer ook in 't Hof. De dierenweide krijgt nieuwe beschoeiing en een mooie glooiende grasmat. De dieren gaan tijdelijk uit logeren. Als de werkzaamheden afgerond zijn en het nieuwe gras de tijd heeft gehad om goed te wortelen, dan komen deze gewaardeerde parkbewoners natuurlijk weer terug.

Ook in 't Hof komt een drainagesysteem. Hiervoor moeten sleuven gegraven worden. Verder worden de paden deels verlegd.

Bruggen en planten
Al deze werkzaamheden aan 't Hof en het Oranjepark zijn aan het einde van de zomer klaar. De beplanting en de vier nieuw aan te leggen bruggen laten iets langer op zich wachten. De bruggen komen naar verwachting in het najaar. Aan het einde van het jaar, in het plantseizoen, worden de bomen geplant en volgend voorjaar volgt de rest van de beplanting.

Renovatie
De werkzaamheden maken onderdeel uit van een grote renovatie van de twee stadsparken. Het ontwerp is gemaakt door landschapsarchitect Michael van Gessel in samenspraak met een parkpanel van vertegenwoordigers van belangengroepen en burgers en met de gemeente.

Zie ook

Meer informatie


* 't Hof / Oranjepark

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000