Dura Vermeer 2011

Den Bosch - 18 mei 2011

Succesvolle workshop Ketensamenwerking op Corporatiedag 2011

De workshop over ketensamenwerking die Dura Vermeer gisteren heeft gehouden tijdens Aedes Corporatiedag 2011 was een succes. Ruim zestig mensen uit corporatiewereld woonden de workshop bij en discussieerden over de stelling ''De broekriem hoeft niet verder aangetrokken te worden als je het proces innovatief organiseert!''

Gastsprekers
Hans Wamelink, hoogleraar Bouwmanagement aan de TU Delft, leidde het gesprek tussen gastsprekers Arthur Lippus (Portaal Vastgoedontwikkeling), Babette van den Ancker (Com.Wonen), André Klouwen (Dura Vermeer Bouw Rotterdam) en het publiek.

Centrale stelling
De centrale stelling van de workshop riep gemengde reacties op en leidde onder meer tot kritische vragen over de resultaten die zijn behaald met ketenintegratie en de wijze waarop die resultaten zijn bereikt. Daarnaast werden ook positieve ervaringen door de zaal gedeeld. Ook de toekomst van de keten kwam aan bod. `Wie geeft leiding aan de keten?' `Hoe ziet een keten er over twee jaar uit en wie zit er als partner in een keten?' waren vragen die de meningen van de aanwezigen verdeelden waardoor geen eenduidige uitkomst uit deze discussie kwam. Voorzichtig kan de conclusie worden getrokken dat er meerdere mogelijkheden zijn.

De Aedes Corporatiedag vindt elk jaar plaats. Dit jaar luidde het thema: Business & Broekriem; in deze moeilijke marktontwikkelingen en dure tijden trekken ook de corporaties de broekriem aan. Aedes had gezorgd voor een grote diversiteit aan workshops.
---