Gemeente Bernheze


Collegebesluiten (week 20)

10 mei 2011
Terrassenbeleid
Op 26 april 2011 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de paracommerciële instellingen (zoals gemeenschaphuizen, sportverenigingen, culturele centra, etc.) expliciet in het terrassenbeleid op te nemen. Deze paracommerciële instellingen hebben een beperkte horecavergunning. Aan de vergunning zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Er mogen bijvoorbeeld geen feesten en partijen van persoonlijke aard plaatsvinden in een paracommerciële instelling. Voor de paracommerciële instellingen gelden dezelfde regels als voor de reguliere horeca. Voor het gebruik van gemeentegrond door de paracommerciële instellingen is een passend tarief vastgesteld. Daarbij is onderscheid gemaakt tussen sportverenigingen en overige paracommerciële instellingen. De aangepaste notie kunt u raadplegen op www.bernheze.org.

Deelname Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC) Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen om in te stemmen met deelname aan het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC) Zuid-West Nederland. Het RIEC is een samenwerkingsverband van OM (Openbaar Ministerie), Politie, bijzondere opsporingsdiensten (zoals FIOD, ECD en Douane), Belastingdienst en provincies ter bestrijding van de georganiseerde criminaliteit.

Samenwerking met Maasdonk op gebied ICT
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om te starten met de werkzaamheden die nodig zijn voor invoeging van de ICT omgeving van Maasdonk in de ICT-omgeving van Bernheze.

Zonnepanelenproject Bernheze
De gemeente heeft besloten om een grootschalig zonne-energieproject te starten waaraan zowel de gemeente als het Bernhezer bedrijfsleven en particuliere woningeigenaar kunnen deelnemen. In dit project kunnen belangstellende ondernemers, particulieren en overige instanties (zoals scholen) zich te zijner tijd via de gemeentelijke website aanmelden. Bij een aantal van 20 pakketten zonnepanelen geldt een aantrekkelijke korting, waardoor aanschaf nog interessanter is.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35