Provincie Noord-Holland

Toekomst Crailo onderzocht

18 mei 2011 -

Geen van de geselecteerde marktpartijen is in staat om op dit moment de plannen voor Crailo realiseren.

Hoewel de ontwikkelaars wel enthousiast zijn over de plannen voor een groen terrein met een combinatie van wonen, werken en recreëren, blijkt er een grote drempel te liggen in de opstartkosten en financiering.

De economische crisis heeft de bouwsector zwaar getroffen, waardoor eerder gemaakte plannen vaak niet meer te realiseren zijn. Om die reden hebben de samenwerkende partijen rondom Crailo (provincie Noord-Holland, gemeente Hilversum, Bussum en Laren en het Goois Natuur Reservaat) tussentijds al besloten meer flexibiliteit in het Programma van Eisen aan te brengen. Helaas heeft dit niet geholpen. De partijen gaan zich nu beraden over de toekomst van Crailo. Daarbij blijft het doel dat het gebied ontwikkeld wordt.

Terrein Crailo
Voormalig militair terrein Crailo, het terrein van het asielzoekerscentrum en het gebied daartussenin bieden veel kansen voor ontwikkeling. Eerder werd gekozen voor een evenwichtige verdeling tussen woningen, bedrijventerrein en natuur. Of deze uitgangspunten in de toekomst blijven bestaan, wordt de komende maanden nader bekeken.
---