Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 18-05-2011

Oplichter in Etten-Leur aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie heeft vanmorgen in een woning in Etten-Leur een 23-jarige man aangehouden die verdacht wordt van oplichting. Deze man is hiervoor al twee keer eerder aangehouden. Hij werd door de
rechter-commissaris in april onder voorwaarden uit zijn voorlopige hechtenis geschorst, maar de verdenking is dus dat hij zich daarna weer schuldig heeft gemaakt aan oplichting en poging daartoe. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De man probeert bij winkeliers en particulieren geld los te krijgen omdat hij naar eigen zeggen meedoet aan een sponsorloop voor Kenia of voor een kankerfonds. Ook benaderde hij op vrijdag 22 april jl. een winkelier met het verhaal dat hij een tijdschrift zou gaan uitgeven voor zijn afstudeeropdracht. Hij verkocht daar advertenties voor. Deze winkelier ging daar op in. Ook andere middenstanders werden door hem met dit verhaal benaderd.

Arrestatie 53-jarige man na mishandeling 17-jarige knul

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Breda is dinsdagavond rond 22.15 uur mishandeld nabij een hangplek aan de Emerparklaan. Een 53-jarige Bredanaar zou hem met een helm op het hoofd hebben geslagen. Aanleiding daarvoor zou zijn dat de verdachte hem met zijn bromfiets met hoge snelheid rakelings had gepasseerd. De verdachte was onder invloed van alcohol.

Het slachtoffer reed op zijn brommer vanaf de hangplek aan de
Emerparklaan het fietspad op. Hij zag dat op het fietspad aan de Tweeschaar uit tegengestelde richting een bromfietser kwam die hij passeerde. Hierna reed hij weer terug naar de hangplek. Hij zag toen plotseling een man op hem afkomen die met de helm in zijn hand een klap op zijn gezicht gaf. Het slachtoffer raakte uit balans waardoor zijn brommer op de grond viel. De dader bleek dezelfde man te zijn die hij eerder was gepasseerd. De verdachte werd aangehouden. Hij bleek r invloed te zijn van alcohol. Hij blies 765 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 18-05-2011 11:58 | © Regio Midden en West Brabant |