Provincie Utrecht

Provincie Utrecht brengt flora en fauna in kaart

Van 17 mei tot eind september 2011 gaan medewerkers van de provincie op pad om te inventariseren welke planten en dieren er leven in onze provincie. Deze inventarisatie vindt ieder jaar plaats in een ander deel van de provincie. Dit jaar staan delen van de Lopikerwaard, het Kromme Rijngebied en de Utrechtse Heuvelrug op het programma.

Met de inventarisatie brengt de provincie in kaart welke beschermde en bedreigde soorten planten en dieren er voorkomen, en welke soorten er leven die nog niet eerder voorkwamen in het gebied. Met de actuele natuurinformatie kan de provincie bij het maken van haar beleid de belangen van de natuur meewegen met de vele andere belangen in het landelijk gebied.

Van Lopikerwaard tot Utrechtse Heuvelrug
Dit jaar kunt u de veldwerkers van de provincie Utrecht tegenkomen in het buitengebied van de gemeenten Oudewater, Lopik, Montfoort, IJsselstein, Bunnik, Zeist, Soest, Driebergen-Rijsenbug, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Rhenen. Dit is ruim 12.000 hectare. De meeste aandacht gaat uit naar wegbermen, sloten, poelen, houtwallen, heiden en (park)bossen. De veldwerkers zullen zich altijd melden voordat zij in een gebied gaan inventariseren.

Voor persinformatie:
kato.marijs@provincie-utrecht.nl, (030) 258 21 70 / 06 - 18 30 05 10

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11