Gemeente Barneveld


Schilderijenexpositie in Hulpverleningscentrum Barneveld

Vrolijke situaties, bijzondere dieren en kleurrijke figuren. Ze komen allemaal samen op de uitbundige schilderijententoonstelling in het Hulpverleningscentrum (HVC) in Barneveld. Een bevlogen groep amateurschilders uit onder andere Putten en Ermelo laat hier hun werk zien.

Joyce Kruizenga uit Putten vertelt: ,,Bij toeval zijn we allemaal bij elkaar gekomen. Hieruit is een hechte club ontstaan van enthousiastelingen, die graag vrolijke schilderijen wil maken, waar iedereen blij van wordt. Wij worden vooral geïnspireerd door de kleurrijke taferelen van Gerdine Duijssens, maar ook door andere kunstenaars als Julia Woning, Sanne Kuiper en Wilma Veen. Uit al onze schilderijen komt onze gedrevenheid en de passie die wij erin leggen letterlijk uit de verf". Verder: ,,Wij schilderen in het atelier van Els Korver in Ermelo en krijgen les van Jeanet de Nooij, die zelf zeven jaar schilderlessen heeft gevolgd aan de Kunstacademie. Hanke Frowijn, Ank Willers Holman en Frances Sips maken de groep compleet".

Expositie
Benieuwd geworden naar deze bijzondere schilderijen? Ze zijn te bewonderen van 19 mei t/m 30 september 2011 in het Hulpverleningscentrum aan de Nijkerkerweg 119 in Barneveld. De openingstijden zijn op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. De toegang is gratis.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl