Hulpverlening Gelderland Midden


Nieuwe uitrukposten voor de RAV Gelderland Midden

In maart 2011 werden in de regio Gelderland Midden 2 nieuwe uitrukposten in gebruik genomen. Deze uitrukposten zijn bedoeld om de medewerkers beter te faciliteren op het moment dat zij in het kader van dynamisch ambulancemangement op strategische posities worden gepositioneerd. Dit gebeurt op het moment dat niet alle standplaatsen kunnen worden bezet.

De uitrukpost op industrieterrein IJsseloord II is een belangrijke post voor de dekking van het oostelijk deel van de regio. Naast dat de stad Arnhem in haar geheel vanaf deze standplaats binnen de normtijd van 15 minuten na melding kan worden aangereden geldt dit ook voor de gehele gemeente Doesburg, Duiven, Rheden, Westervoort en Zevenaar.

De uitrukpost Terschuur zal een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de prestaties in het noordwestelijk deel van de regio. Vanuit de nieuwe locatie op het terrein van restaurant de Goudreinet en gelegen op de kruising van 2 belangrijke snelwegen A1 en A30 kunnen niet alleen de gemeente Nijkerk, maar ook de perifeer gelegen woonkernen van de gemeente Barneveld beter worden aangereden.

De nieuwe uitrukposten konden worden gerealiseerd mede dankzij een subsidie van de provincie Gelderland.