Nieuws

Opbrengst Leiden Marathon EUR 9.600

woensdag 18 mei 2011

Zondag 15 mei vond de Leiden Marathon plaats. Met bijna 9.000 inschrijvingen was de opkomst groter dan ooit. Ook het aantal HARTlopers, de lopers die meeliepen voor de Hartstichting, was nagenoeg verdubbeld. Zij liepen EUR 9.600 bijelkaar.

Maar liefst 75 HARTlopers gingen van start op de 5, 10, 21 en de 42 km. Individuele lopers, maar ook lopers vanuit het bedrijfsleven. Voor de 3e keer deed het bedrijf Exact (uit Delft) mee, met 32 HARTlopers. En vanuit Siemens (uit Den Haag) deed een groep collega's mee om zo het 25-jarige dienstverband van 1 van hen te vieren. Zo droegen ze bij aan het goede doel en hadden hun 'feestje' in plaats van een receptie.

Beide bedrijven gaven ook een extra sponsorbijdrage voor de speciale runnershirts. Met deze shirts lieten de lopers zien 'in actie te zijn voor de Hartstichting'.

Geweldige opbrengst
Wij danken alle HARTlopers voor hun geweldige inzet voor de Hartstichting! In totaal brachten zij samen ruim EUR 9.600 bij elkaar. Veel lopers zamelden meer geld in dan de minimale bijdrage van EUR 100. 1 deelnemer maakte zelfs EUR 1.000 over dankzij zijn enthousiaste netwerk.

En we hebben nog een extraatje in het vooruitzicht: individuele hardlopers konden via de site van de Leiden Marathon bij inschrijving een bijdrage doen aan de Hartstichting. Binnenkort horen wij hoeveel er op deze manier nog gedoneerd is.

Persoonlijke reden
Veel lopers hebben een persoonlijke reden om op deze manier hun sportieve prestatie te verbinden aan het werk van de Hartstichting. Zoals Paulien Zwetsloot, die 21 km liep voor haar zoon. Hij is 19 jaar en heeft de aangeboren hartafwijking 'noncompaction cardiomyopathy' (een hartspierziekte waarbij het spierweefsel niet glad is, maar lijkt op een soort spons).

Over deze ziekte is weinig bekend en er is ook niets aan te doen. Paulien: "Hij heeft alles mee om zélf sportief te presteren: een atletisch lichaam en mentaal de goede instelling. Maar hij moet zich inhouden, mag zich niet buitenmatig inspannen. Zijn hartslag mag niet boven de 125 slagen per minuut komen. Hij was fervent schaatser, op de sprint, maar dat mag hij niet meer doen. Ik doe mee voor hem, voor mezelf en voor het werk van de Hartstichting."

Mobiele informatiestand
De aanwezige Mobiele Informatie Stand in het centrum van de stad trok veel bezoekers. Voor de volwassenen was er informatie, voor de kinderen waren er ballonnen, molentjes en een grabbelton. 2 leden van het landelijke wervingsteam wierven 23 collectanten! Een succesvolle dag dus.