Watersportverbond - KNWV

NOC*NSF bevestigt Olympische nominaties zeilers

dinsdag 17 mei 2011

NOC*NSF bevestigt vandaag dat zeilers Pieter-Jan Postma en het Matchrace team genomineerd zijn voor de Olympische Spelen Londen 2012. Ook zeiler Thierry Schmitter is officieel genomineerd voor de
Paralympische Spelen.

(foto Matchracers vlnr Mulder, Witteveen en Groeneveld, Thierry Schmitter in de 2.4mR fotograaf Thom Touw, Postma fotograaf Richard Langdon)

Pieter-Jan Postma komt uit in de Finn-klasse en wist tijdens de Semaine Olympique van 22 â 29 april 2011 in Frankrijk een derde plaats te behalen. Deze prestatie is voldoende voor een nominatie. Het
Matchrace-team van de Delta Lloyd Kernploeg behaalde in de Elliott klasse eveneens een derde plaats en een volle nominatie.

Delta Lloyd Kernploeglid Thierry Schmitter heeft zich weten te nomineren voor de Paralympische Spelen van Londen 2012. Schmitter behaalde tijdens eerder genoemde World Cup vorige maand in Hyeres, Frankrijk een vierde plaats in de 2.4 mR-klasse.

Deze nominaties worden niet vanzelfsprekend omgezet in een kwalificatie voor de Spelen. Voor een kwalificatie moeten de genomineerde sporters ook de nationale selectie winnen aangezien er maar een Nederlander per onderdeel (klasse) mag meedoen aan de Olympische Spelen. Tevens moet het land geplaatst zijn en dat kan op de twee eerstvolgende WK's. En last but not least moeten deze genomineerde zeilers vormbehoud tonen door in het volgende seizoen nogmaals aan een prestatienorm te voldoen.

Voor meer details over de Olympische en de Paralympische Spelen Londen 2012 zie www.nocnsf.nl/londen2012.

Meer informatie over de Paralympische sport in het algemeen kunt u vinden op www.paralympisch.nl.