Netwerk VSP biedt voortaan gratis adrescontrole vooraf

Persbericht van Netwerk VSP

Utrecht, 18 mei 2011 - Netwerk VSP biedt haar Budgetmail-klanten voortaan met de zogenaamde Mailbaarheidscheck een gratis controle van door klanten aangeleverde geadresseerde mailings. Met deze controle op de juistheid van de adressen houden klanten niet alleen hun database up to date, maar besparen zij direct op druk-, fulfilment-, porto- en retourkosten. De Mailbaarheidscheck is geïntegreerd in het digitale aanbiedingsproces van Netwerk VSP. Netwerk VSP laat deze kwaliteitscontrole uitvoeren door directe communicatiespecialist Cendris.

Werkwijze van Mailbaarheidscheck
Tijdens het uploaden controleert de Mailbaarheidscheck automatisch het adresbestand dat de klant aanbiedt bij Netwerk VSP. De klant krijgt hierdoor een schoon adresbestand terug. Incorrecte adressen worden aangepast volgens de NEN-schrijfwijze en aan de klant teruggeleverd. Foutieve adressen of adressen van bewoners die zijn verhuisd, krijgt de klant terug in een separaat bestand. Deze adressen worden niet meegenomen in het bezorgproces van Netwerk VSP. Hiermee besparen klanten diverse kosten en bereiken zij optimaal de door hen gewenste doelgroep.

Belang van juistheid van adressen
De kwaliteit van het adresbestand is mede bepalend voor het succes van een mailings. Maar het up to date houden van een database is niet eenvoudig. Zo verhuist ieder jaar 7% van de Nederlanders en bevat 35% van de relatiegegevens minimaal 1 fout. Gemiddeld heeft een bedrijf mede daardoor 4 à 5% postretouren. Op een mailing van 10.000 stuks betekent dit dat 400 tot 500 personen de mailing op voorhand niet ontvangen. Dit kan onnodig leiden tot klachten of mogelijk omzetverlies.

Over Netwerk VSP
Netwerk VSP bezorgt jaarlijks - naast geadresseerde post - ruim 6 miljard huis-aan-huis folders in Nederland. Het bedrijf is marktleider in de verspreiding van huis-aan-huis folders. Netwerk VSP adviseert haar klanten hoe zij huis-aan-huis communicatie zo effectief mogelijk kunnen inzetten en biedt diverse daarmee samenhangende data- en onlinediensten. Netwerk VSP is een volle dochter van TNT Post en heeft ruim 650 vaste medewerkers in dienst. Daarnaast biedt Netwerk VSP werk aan zo'n 22.000 folderbezorgers en 5.000 postbezorgers. Meer informatie vindt u op de website www.netwerkvsp.nl

Over Cendris
Cendris is de specialist in directe communicatie. Ze adviseert en faciliteert organisaties bij het vinden en werven van nieuwe klanten, het ontwikkelen en binden van bestaande klanten en het terugwinnen van verloren klanten met de inzet van alle directe communicatiekanalen. De onderneming biedt een compleet portfolio aan specialistische oplossingen op het gebied van doelgroepadvies, data kwaliteit, marketing intelligence, event en trigger marketing en klantcontact. Cendris is een onderdeel van TNT Post. Ze is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en ondersteunt het World Food Programme van de Verenigde Naties. Meer informatie over Cendris kunt u vinden op www.cendris.com.

EINDE BERICHT




Razende Robot Reporter