Lefier


Geslaagde inloopbijeenkomst Multifunctioneel Centrum Emmer-Compascuum

Bewoners hebben kennis gemaakt met de deelnemende partijen

Maandag 16 mei konden bewoners van Emmer-Compascuum kennismaken met de deelnemende partijen van het nieuw te bouwen Multifunctioneel Centrum (MFC). Om 19.00 uur vuurden Erwin Bel, directeur bestuurder van Lefier ZuidoostDrenthe en wethouders Thalens en Sleeking van de gemeente Emmen een confettikanon af om de komst van het MFC te vieren. Daarna hebben de deelnemende partijen op feestelijke wijze een bouwbord onthuld.

MFC Emmer-Compascuum

Met de realisatie van een MFC krijgt Emmer-Compascuum een bruisend ontmoetingspunt voor jong en oud. De 33 ruime zorgappartementen die Lefier boven het MFC bouwt, sluiten goed aan bij de vraag in het dorp. Bewoners met een zorgbehoefte kunnen in hun mooie Emmer-Compascuum blijven wonen, ook als zelfstandig wonen niet meer zo goed lukt.

combinatie van wonen, zorg en welzijn
Erwin Bel vertelt in zijn toespraak: âHet wordt een prachtig complex met een voorzieningenaanbod voor jong en oud, waardoor de leefbaarheid in Emmer-Compascuum nog vele jaren op peil blijft. Zorggroep Tangenborgh levert dagopvang voor hulpbehoevende senioren en werkt samen met Sedna BCO door een gezamenlijke huiskamer en maaltijdvoorziening. De kinderdagopvang van Uk & Puk en de buitenschoolse opvang BSO & Ko werken samen met de peuterspeelzaal van Sedna door gezamenlijk gebruik van ruimten. De bibliotheek krijgt een mooie ruimte met leestafel naast de gemeentewinkel. Het SMCC biedt de gezelligheid van een kopje koffie en biedt het verenigingsleven in Emmer-Compascuum en de collega-huurders in het MFC ruimten voor multifunctioneel en gezamenlijk gebruik en zorgt voor de exploitatie en het beheer. En Stichting Sociaal Cultureel Werk biedt de jeugd weer een eigen honk en kan samen met de BSO naschoolse activiteiten ontwikkelen.â

prijsvraag
Bewoners van Emmer-Compascuum worden uitgedaagd een naam voor het nieuwe MFC te bedenken. De meest originele en passende naam wordt beloond met een rondvlucht voor 2 personen. Inzendingen kunnen gestuurd worden naar Lefier ZuidoostDrenthe, t.a.v. Grietje Huizing, Postbus 20.000, 7800 PA Emmen of mail naar communicatiezod@lefier.nl. De uiterste inleverdatum is 16 juli 2011.