Gemeente Almere

Eerste paal "Mijn Eigen Woonidee" geslagen

18-05-2011

jpg Wethouder Adri Duivesteijn heeft afgelopen dinsdag 17 mei de eerste paal van het woningbouwproject "Mijn Eigen Woonidee" in het Homeruskwartier in Almere Poort geslagen. De eerste fase van het project behelst 53 woningen die in "mede-opdrachtgeverschap" zijn ontwikkeld. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Het plan "Mijn Eigen Woonidee" van Projektontwikkeling Heutink is door de gemeente Almere geselecteerd in een openbare ontwikkelcompetitie voor mede- opdrachtgeverschap. Inbreng van kopers staat hierbij centraal. "Mijn Eigen Woonidee" biedt kopers de keuze uit diverse gevelontwerpen en talrijke indelingsmogelijkheden. Ook kan de koper meedenken over de inrichting van de woonomgeving. Deze keuzevrijheid maakt de woningen erg populair. De verkoop van de eerste 53 woningen, bestaande uit 33 starterswoningen en 20 exclusieve rijenwoningen is zeer voorspoedig verlopen.

Het plan "Mijn Eigen Woonidee" biedt ook ruimte voor herenwoningen en twee- onder- een- kap woningen. De twee-onder-een-kap woningen hebben een verkoopsom vanaf EUR 295.000,-- en zijn onlangs in de verkoop gebracht. Hiervan zijn nog een aantal woningen te koop. De herenwoningen die naar verwachting medio juli in de verkoop gaan zullen circa EUR 270.000,-- gaan kosten.

Unieke wijk, unieke locatie

Het Homeruskwartier is revolutionair en uniek en ligt direct tegen het bosachtig groengebied van het Pampushout. De wijk wordt volledig door de eigen inwoners of in mede-opdrachtgeverschap gebouwd. Hier ziet heel Nederland in de praktijk hoe mensen de stad maken. Het Almeerderstrand (IJmeerkust) en het Cascadepark liggen op loopafstand.

Meer informatie is ook te vinden via:
www.mijneigenwoonidee.nl.
Connexxion-banner naar actiepagina chipkaart voor 1.50 euro