DPA Flex

DPA Finance start met FAMO onderzoek

Amsterdam, 18 mei

DPA Finance start in samenwerking met FAMO een nationaal benchmarkonderzoek naar de financiële kolom van publieke organisaties.

In navolging op het voor de 5^e keer gehouden Best of Finance benchmarkonderzoek in de private sector, is op 18 mei jl. de 1^e `publieke' editie van het onderzoek van start gegaan. Deelname aan dit onderzoek staat o.a. open voor Directeuren Financiën, (Concern-) Controllers en Hoofden FEZ uit het publieke domein.

DPA Finance is er trots op dat FAMO, hét kennisnetwerk voor het middelmanagement bij de overheid, het belang van dit onderzoek onderschrijft. Daarnaast hopen DPA Finance en FAMO gezamenlijk nog meer financials binnen het publieke domein te bereiken. Met meer deelnemers wordt het benchmarkonderzoek namelijk nog interessanter en relevanter voor iedereen.

De basis voor het onderzoek is een benchmarkmodel dat zich richt o.a. op onderwerpen als prestatie indicatoren, uitbesteden, verzakelijking/marktgericht denken, lastenverlichting en sturingsmethode, daarnaast worden er ook een aantal sectorspecifieke vragen gesteld.

Deelnemers aan dit onderzoek waarderen de financiële kolom van hun eigen organisatie door de eigen prestaties te vergelijken met het Best of Finance Public-model. Op basis van die resultaten kan een deelnemende organisatie haar bedrijfsvoering toetsen en vergelijken met die van andere deelnemende organisaties binnen dezelfde sector. "Gezamenlijk leidt dit tot een benchmarkrapport dat de staat, trends en ontwikkelingen van de financiële kolom binnen de publieke sector in Nederland weergeeft": aldus Martijn Kösters, Directeur DPA Finance.

Kijk voor meer informatie op www.bestoffinance.nl