Politie Twente

Vrouw beroofd van haar handtas, politie zoekt getuigen Holten
Een 18-jarige vrouw uit Bathmen werd vrijdag 13 mei beroofd van haar handtas op het station in Holten. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 22.00 uur stond de vrouw op het treinstation in Holten te wachten op de trein. Even later kwamen twee onbekende vrouwen bij haar zitten en vroegen haar om geld. De 18-jarige gaf aan geen geld te hebben. Vervolgens werd de telefoon werd uit de handen van de 18-jarige gepakt, waarna ook haar handtas werd weggegrist. Daarbij werd door de onbekende vrouwen gedreigd een mes te gebruiken. Het tweetal ging er van door met de handtas en telefoon van de 18-jarige.

De daders hebben het volgende signalement. Dader 1:
. Vrouw met donker getinte huidskleur . Ongeveer 18 à 19 jaar oud . Zwart kort kroeshaar met een zwarte haarband . Stevig breed postuur
. Zij heeft scheve gele tanden . Ongeveer 1,65 meter groot . Ze droeg een wit shirt met een zwarte vest Dader 2:
. Vrouw met een getinte huidskleur . Ze was zwaar opgemaakt
. Zwart tot donkerbruin lang haar . Slank postuur
. Ongeveer 18 à 19 jaar oud . Ongeveer 1,72 meter groot . Ze droeg een zwart shirt met lange mouwen, blauwe spijkerbroek en slippers

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving of die de daders herkennen aan het omschreven signalement. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Holten 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011045123)

Bromfietser gewond bij aanrijding met auto Saasveld
Op de kruising Darfeldsweg / Postweg heeft woensdag 18 mei omstreeks 07.00 uur een ongeval plaatsgehad waarbij een 49-jarige bromfietser uit Oldenzaal gewond is geraakt.

Een 39-jarige automobilist uit Saasveld reed over de Darfeldsweg. Op de kruising met de Postweg zag hij de 49-jarige bromfietser over het hoofd. De bromfietser kwam ten val en is ter controle door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011046406)

Hennepplantages ontmanteld
Afdeling DruWa (Drugs en Wapens) van Politie Twente heeft in samenwerking met de teams Almelo en Twenterand dinsdag 17 en woensdag 18 mei een viertal hennepplantages ontmanteld.

Almelo
In een woning aan de Gerard Doustraat werden dinsdag 17 mei bij een in werking zijnde hennepplantage 320 planten aangetroffen. De planten zijn in overleg met de officier van justitie in beslag genomen ter vernietiging. De 30-jarige bewoner is in verzekering gesteld. (2011045744)

Aan de Zwanebloemstraat is in een woning eveneens een in werking zijnde hennepplantage ontmanteld. Hier werden 145 planten gevonden en 45 planten die al waren geknipt. Ook deze planten (en plantenresten) zijn in overleg met de officier van justitie in beslag genomen ter vernietiging. Drie mannen, de 24-jarige bewoner van het pand, een 19-jarige man uit Nijverdal en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats, zijn voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau. (2011046317)

Westerhaar
Donderdag 18 mei werd in een schuurtje aan de Gastweg een in werking zijnde hennepplantage ontmanteld. Hierbij werden 206 planten in overleg met de officier van justitie in beslag genomen ter vernietiging. De 28-jarige eigenaar is aangehouden.

Vroomshoop
In een woning en schuur aan de Tongendijk in Vroomshoop werd een in werking zijnde hennepplantage ontmanteld. Hierbij werden 838 planten met een totale straatwaarde van 100.000 euro in beslag genomen. Een 48-jarige man uit Almelo, die ter plekke aanwezig was, is aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Heler en dief aangehouden
Hengelo
Goed oplettende burgers maakten dinsdagavond 17 mei mogelijk dat de politie zowel een fietsendief als een heler kon aanhouden.

Omstreeks 10.00 uur surveilleerden agenten op de Slachthuisweg. Hier werden zij aangesproken door een man. Deze vertelde dat een jonge man, die de agenten zojuist gepasseerd waren, bijna elke dag op het bedrijventerrein kwam om een praktisch nieuwe fiets te verkopen. Hierop werd de betreffende man, een 20-jarige uit Ootmarsum, door de agenten aangesproken. Tijdens het gesprek werden de agenten door omstanders erop gewezen dat even verderop in de sloot een nieuwe fiets lag. Een getuige verklaarde dat deze fiets eerder die dag door dezelfde man te koop was aangeboden. De man werd voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Uit het onderzoek kwam ook nog een 30-jarige man uit Hengelo als heler naar voren. Ook hij werd aangehouden. Tegen beiden zal proces-verbaal opgemaakt worden. (2011046275)

Twee fietssters in botsing
Enschede
Twee 14-jarige fietssters, beiden uit Enschede, zijn dinsdag 17 mei rond 08.10 uur in botsing gekomen. Eén van hen raakte gewond.

Eén van de meisjes had problemen met haar fiets en had deze gerepareerd tussen twee geparkeerd staande auto's aan de Laaressingel. Hierna reed zij de weg weer op, maar zag daarbij de andere fietsster, die net kwam aanrijden, over het hoofd. Het meisje dat net kwam aanrijden viel op straat. Zij is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis worden gebracht. (2011046117)

Ongeval bij inhalen
Almelo
Aan de Wierdensestraat heeft woensdag 18 mei rond 8.10 uur een aanrijding plaatsgehad tussen een fietser en een bromfietser.

Een 15-jarige jongen uit Nijverdal fietste samen met een andere fietser over de Wierdensestraat. Een van achteropkomende 16-jarige bromfietser uit Nijverdal, haalde de twee fietsers in en tikte de 15-jarige aan waarop zowel de 15-jarige fietser als de bromfietser ten val kwamen. De 15-jarige fietser is ter controle door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011046390)

Grote algemene controle
Oldenzaal
Vrijdag 13 mei werd de controle 'Oldenzaal Zuid kleurt Blauw' uitgevoerd door politie, belastingdienst, vreemdelingendienst en de Koninklijke Marechaussee.

Gedurende de gehele dag werden door genoemde instanties op verschillende locaties in en om de wijk Berghuizen controles uitgevoerd. In totaal werden 37 bestuurders bekeurd voor onder andere: niet dragen autogordel, niet handsfree bellen, negeren rood verkeerslicht en overschrijden maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/h daar waar 50 km/h is toegestaan. Een openstaande boete werd ter plaatse direct geïnd. Door de belastingdienst werd ter plaatse bijna 4.000 euro direct geïnd, terwijl voor meer dan 300.000 euro beslag werd gelegd. (2011044770)

Aanrijding op Rijssenseweg
Holten
Woensdag 18 mei is een 25-jarige vrouw uit Rijssen gewond geraakt bij een aanrijding aan de Kolweg.

De vrouw reed met haar auto omstreeks 07.00 uur over de Rijssenseweg. Een 21-jarige automobilist uit Holten reed over de Kolweg vanuit Holten. Bij de voorrangskruising met de Rijssenseweg kon hij zijn auto door nog onbekende reden niet tot stilstand brengen. Een aanrijding was het gevolg. De 25-jarige vrouw is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente doet technisch onderzoek naar de auto van de Holtenaar. (2011046377)

Bestelauto brandt uit
Overdinkel
In de zeer vroege ochtend van woensdag 18 mei brandde een bestelauto op de Hoofdstraat uit.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie melding dat aan de Hoofdstraat een bestelauto zou branden. Ter plaatse was de brandweer al aan het blussen. Door de brand liep ook een geparkeerde auto en een woning brandschade op. Door de technische recherche werd een onderzoek ingesteld. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Ook werd in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei ingebroken in twee auto's die geparkeerd stonden aan de Pastoor van Laakstraat. De politie onderzoekt of deze inbraken in verband staan met de autobrand in de Hoofdstraat.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Losser 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011046340)

Voetbalteam politie Twente verdedigt titel Hengelo
Op vrijdag 27 mei verdedigt het voetbalteam van Politie Twente het Nederlands Kampioenschap voor politieteams.

Op het sportcomplex van HVV Hengelo aan de Twekkelerweg 311 te Hengelo wordt vanaf 09.00 uur gestreden om het Nederlands Kampioenschap. De teams komen uit heel Nederland, bijna elk korps levert een team. Omstreeks 16.00 uur verwacht men de finale te kunnen spelen, die onder leiding zal staan van KNVB scheidsrechter Bas Nijhuis. Aansluitend zullen de prijzen uitgereikt worden door de Korpschef Martin Sitalsing en door Youri Mulder.


-----------------------
26 nvember 2010