Gemeente Purmerend

Servicepunt Leren en Werken feestelijk geopend

18 mei 2011

Op 16 mei j.l. opende het Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek-Waterland haar deuren aan de Rustenburg 125 in Zaandam. Wethouders Barbara Visser van Zaanstad en Berent Daan van Purmerend verrichtten samen met directeur Jan Schaar van het Horizoncollege en regiomanager Ted Zaat van het UWV Werkbedrijf de officiële opening. Studenten van het ROC Regiocollege in Zaandam zorgden voor een hartelijke ontvangst en een prima verzorgde catering.

Tijdens de feestelijke openingsbijeenkomst is speciaal voor werkgevers in de regio ook de website www.subsidiecalculator.nl officieel gelanceerd. Door het invullen van een aantal eenvoudige vragen kunnen werkgevers in één oogopslag zien wat het aannemen van personeel oplevert aan subsidies en fiscale voordelen.

Het Servicepunt Leren en Werken is een samenwerkingsverband van werkgevers, onderwijs, en lokale overheden in de regio Zaanstreek-Waterland en is hét centralepunt voor iedereen die meer wil weten over leren en werken. Zowel werkgevers, werknemers als werkzoekenden kunnen gebruik maken van de dienstverlening van het Servicepunt.

Zo kunnen werkgevers kunnen bij het Servicepunt bijvoorbeeld terecht voor informatie en advies over scholing en ontwikkeling van hun medewerkers, maar ook voor aantrekkelijke subsidies en fiscale voordelen die van toepassing kunnen zijn bij het aannemen van bijvoorbeeld een jongere, of juist een oudere werkzoekende of uitkeringsgerechtigde. Ook voor alle vragen op het gebied van stages, leerwerkbanen en werkervaringsplaatsen is het Servicepunt Leren en Werken de juiste partner!
Werknemers of werkzoekenden die zich willen oriënteren op de mogelijkheden van om-, her- of bijscholen of van het instrument Erkenning van Verworven Competenties (EVC), kunnen ook bij het Servicepunt te rade gaan.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.lerenenwerkenzw.nl