Politie Hollands Midden

Diefstal uit autos in Vlist

Vlist, 18-05-2011 o De laatste tijd zijn een aantal inwoners van Stolwijk en Haastrecht onaangenaam verrast met een auto- inbraak. Binnen een week werd er in de gemeente Vlist in tien autos ingebroken. Veelal waren de daders uit op het navigatiesysteem of de radio/cd-speler.

In Stolwijk werd er in de avonden/dagen van woensdag 11 mei en maandag 16 mei ingebroken in twee geparkeerde autos aan de Snippendreef en in twee autos aan de Rietgors. Ook werd er in gebroken in een auto aan het Zwaluwhof, de Korenbloemstraat, de Zwanendreef en de Plevierstraat.

In Haastrecht vonden er twee auto-inbraken plaats in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei. De autos stonden geparkeerd aan de Reigerstraat en de Provincialeweg.

Heeft u iets bijzonders gezien? Meld het de politie op 0900-8844. Alleen in samenwerking met de inwoners kunnen we inbraken voorkomen en inbrekers aanpakken.

Schade aan de auto Veelal is het schadebedrag die de inbrekers veroorzaken om de auto binnen te komen hoger dan de diefstal van de radio/cd-speler of het navigatiesysteem. De politie raadt dan ook aan om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Als het gaat om ingebouwde apparatuur dan wordt dit natuurlijk lastig, een autoalarm kan dan uitkomst bieden.