Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 18-05-2011

Veelpleger in de cel na winkeldiefstal

TILBURG: De politie heeft een 28-jarige Tilburgse veelpleger achter de tralies gezet. De man werd dinsdagmiddag 17 mei 2011 op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. Dat gebeurde in een supermarkt aan Besterdring. Hij probeerde vier blikjes bier te stelen en werd nadat hij betrapt was agressief tegen het winkelpersoneel.

De verdachte is voorlopig ingesloten omdat het om een veelpleger gaat. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Dief breekt in om autosleutels te bemachtigen

HILVARENBEEK: Een zwarte BMW X5 personenauto verdween na een
woninginbraak in Hilvarenbeek. De autodief nam de auto mee, nadat hij eerst in een woning in de Bloemenstraat had ingebroken om de sleutels te bemachtigen. Het misdrijf vond plaats in de nacht van dinsdag 17 mei op woensdag 18 mei 2011 rond 02.00 uur. De dief brak vermoedelijk in via de achterdeur. Hij wist de autosleutels te vinden en ging er mee vandoor. Het gaat om een zwarte BMW X5 voorzien van het kenteken 04-ZL-ZG. De auto staat inmiddels internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd. De politie heeft van de eigenaar een aangifte opgenomen en stelt in en rond de woning een sporenonderzoek in.

Het advies is om autosleutels niet in het zicht weg te leggen. De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 18-05-2011 15:35 | © Regio Midden en West Brabant |