Gemeente Heeze-Leende


Huisartsenpraktijk aan Strabrecht

Het college van B&W heeft besloten om met toepassing van artikel 2.12 lid 2 Wabo af te wijken van het bestemmingsplan voor een tijdelijke accommodatie voor de huisartsenpraktijk Strabrecht. Er is door 3 huisartsen uit Heeze een omgevingsvergunning aangevraagd voor het plaatsen van een unit voor maximaal 5 jaar naast de huidige huisartsenpraktijk aan Strabrecht 18.
Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag om eerste hulp zorgverlening binnen Heeze is uitbreiding van het personeelsbestand noodzakelijk. De consequentie van deze uitbreiding is dat de huidige accommodatie aan Strabrecht 18 te klein wordt.
Uitbreiding van het pand is op korte termijn niet te realiseren aangezien hiervoor het bestemmingsplan gewijzigd zou moeten worden.

Andere alternatieven zijn binnen Heeze niet aanwezig. Er zijn geen (gemeentelijke) gebouwen beschikbaar waar (een gedeelte van) de huisartsenpraktijk op korte termijn naar toe zou kunnen verhuizen.

Het tijdelijk afwijken van het bestemmingsplan voor 5 jaar wordt onderbouwd doordat er binnen 5 jaar een permanente oplossing zal zijn. Hierbij wordt gedacht aan de volgende mogelijkheden:
1. Verplaatsen van alle praktijken naar d'n Toversnest
2. Verplaatsen van 1 praktijk naar d'n Toversnest, waardoor er ruimte vrij komt binnen het bestaande gebouw

3. Uitbreiding van de praktijk op gemeentegrond links
4. Uitbreiding van de praktijk aan de zijde van de sporthal

Aangezien de unit op gemeentegrond wordt geplaatst wordt er een gebruiksovereenkomst gesloten met aanvrager. Tevens wordt er een planschadeverhaalsovereenkomst gesloten met de aanvrager.

De ontwerpbeschikking wordt vanaf 19 mei 2011 voor zes weken ter inzage gelegd. Gedurende deze termijn kunnen zienswijzen worden ingediend.