Gemeente Eindhoven

Investering werkgevers loont: logistiek diploma voor 13 jongeren Met het oog op een krappe arbeidsmarkt investeren werkgevers in de logistiek in toekomstig personeel. Samen met partners uit het onderwijs, de uitzendbranche, kenniscentra en overheden uit de regio Zuidoost Brabant. Resultaat: 13 jongeren ontvangen op 18 mei een mbo-2 diploma Logistiek Medewerker.

Met het behalen van deze zogenaamde startkwalificatie (minimaal mbo-2 niveau) stijgen de kansen op de arbeidsmarkt van deze 13 jongeren tot 27 jaar. Acht jongeren hebben inmiddels ook al een baan in de logistiek of een contract bij een uitzendbureau.

"Hoewel het de goede kant op gaat met de jeugdwerkloosheid, zijn extra inspanningen om jongeren aan een baan te helpen of te scholen nog altijd nodig. Vooral jongeren zonder startkwalificatie en dus met weinig kansen, verdienen onze aandacht.", aldus wethouder Henk Brink van de gemeente Eindhoven, tevens coördinerend wethouder voor het regionaal Actieplan Jeugdwerkloosheid*. "Zeker ook als je kijkt naar de toekomstige krappe arbeidsmarkt waarvan de tekenen nu al zichtbaar zijn. Ik roep werkgevers dan ook op om nú te investeren in toekomstig personeel. `Voorinvesteren' loont." Werkgevers kunnen hiervoor leerwerkplekken en vacatures melden bij de regionale Werkpleinen Bladel, Helmond, Valkenswaard en Werkplein Mercado in Eindhoven.

Het project waarbij de jongeren een eenjarige BBL-opleiding volgden (4 dagen werken en 1 dag naar school) is mede mogelijk gemaakt door de werkgevers die de leerwerkplekken beschikbaar stelden, Randstad, Tempo-Team, ROC Eindhoven, COLO (vereniging van kenniscentra), regionaal Actieplan Jeugdwerkloosheid, ESF en het Servicepunt Leren & Werken namens de regionale Werkpleinen.


*Bovenstaand project is mede gefinancierd uit het regionale Actieplan Jeugdwerkloosheid. Dit Actieplan is in 2009 ingesteld om de arbeidsmarkt voor jongeren in de regio Zuidoost Brabant te stimuleren en de gevolgen van de crisis voor de jongeren op te vangen. Samenwerkingspartners zijn de 21 SRE-gemeenten, Stichting Brainport Development, het UWV WERKbedrijf, onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, kenniscentra, de regionale Werkpleinen en sociale en jongerenpartners.