Waterschap Brabantse Delta


Publieksdag 'het nieuwe buiten'

Publicatiedatum : 18 mei 2011

Op deze Ontdekdag is van alles te doen. Het centrale punt is Recreatiecentrum De Flaasbloem in Chaam. Daar is een informatie- en streekproductenmarkt en daar vindt ook de officiële oplevering van het gebied plaats.

Het Nieuwe Buiten bruist

Op de Ontdekdag bruist het gebied van de activiteiten. Vanuit de Flaasbloem vertrekken verschillende wandelingen. Dichter bij de Beek voert via een - eenmalig toegankelijke - route langs de Roode Beek waarbij u dichters en schilders tegenkomt. Vanuit Chaam kunt u met een treintje weer terug naar de Flaasbloem. Speciaal voor kinderen zijn er `natuurexpedities' naar het ven, maar ze kunnen ook o.a. schminken, schapenscheren, waterpret maken, fossielen zoeken, op bezoek bij de kinderboerderij.

Ook op veel andere plaatsen in het gebied zijn er activiteiten. De dag begint al vroeg met dauwtrapexcursies in het Broek en op de Castelrese heide. Er zijn twee grote fietsroutes en verschillende afwisselende wandelroutes. Een aantal boerenbedrijven is opengesteld. Op verschillende momenten vertrekt een huifkarroute uit Ulicoten. U kunt deelnemen aan een meditatiewandeling en nog veel meer. De dag wordt afgesloten met spetterend optreden van de Somsband, kamerkoor Terpander en Harmonie St. Cecilia.

Waar Brabant trots is!

Het buitengebied van Baarle-Nassau en Chaam is opnieuw ingericht. En met succes! Het is een stuk Brabants platteland waar het nu nog beter wonen, werken en recreëren is. Door de Landinrichting Baarle-Nassau hebben de boeren ruime, aaneengesloten kavels, is er veel nieuwe natuur aangelegd en heeft het water meer ruimte. Het is een mooi, vitaal en schoon buitengebied dat voorbereid is op de toekomst. Het Nieuwe Buiten van de Baronie is een streek waar Brabant trots (op) is.

Meer informatie

Voor sommige activiteiten moet u zich aanmelden. Dat kan op www.hetnieuwebuiten.nl. Hier vindt u ook het volledige programma van de Ontdekdag.

Wandelen, fietsen, struinen en nog veel meer, het hele gebied barst van de activiteiten. Kom het ontdekken op 22 mei.

Meer informatie over de publieksdag 'het nieuwe buiten'. (pdf)
-

Paginafuncties


* print deze pagina

* stuur door


* Actueel

+ Nieuws

+ Bekendmakingen

+ Aanbestedingen

* Mijn rekening

* Werk in de buurt

* Producten & diensten

* Wat doen we?

* Bestuur & organisatie

* Werken bij ons

* Calamiteiten

---

logo Waterschap Brabantse Delta
Zoekterm ____________________ (Submit) zoek

contact-colofon-english-sitemap-zoeken-zakelijke site