Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 18-05-2011

Oosterhouter (23) rijdt met auto in op plaatsgenoot

OOSTERHOUT: De politie heeft vanmiddag een 23-jarige Oosterhouter aangehouden die rond 13.00 uur op de Boerhaavelaan ingereden zou zijn op een 37-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer werd met een beenbreuk overgebracht naar een ziekenhuis.

De verdachte en het 37-jarige slachtoffer hebben kennelijk ruzie. Vanmiddag is dat tot een uitbarsting gekomen. Toen het slachtoffer uit het portiek van een woning kwam, werd hij vermoedelijk opzettelijk aangereden door de 23-jarige verdachte die met zijn auto tegen gevel belandde. De 23-jarige man liet daarop zijn auto achter. Hij werd in de Galvanistraat aangehouden. Hij wordt in verzekering gesteld.

Oosterhouter (39) drie keer de klos

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdagavond tijdens een controle op de Keiweg een 39-jarige Oosterhouter aangehouden omdat hij
inbrekerswerktuigen bij zich had (APV). Verder kreeg hij enkele bekeuringen die te maken hadden met zijn brommer. Ook krijgt hij een proces-verbaal voor drugsbezit.

De agenten controleerden de Oosterhouter omdat hij op een brommer reed zonder een helm te dragen. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. Toen de bestuurder de buddyseat open deed zagen de dienders daarin diverse inbrekerswerktuigen liggen zoals schroevendraaiers, een lamp en twee paar handschoenen. Hiervoor is hij aangehouden.

Bij de fouillering werd ook nog een flesje GHB en een zakje hennep aangetroffen. Bij nader onderzoek aan de bromfiets bleek dat deze opgevoerd was en vermoedelijk ook nog enkele gebreken heeft. De bromfiets is in beslag genomen. .

Voor al geconstateerde overtredingen krijgt hij een proces-verbaal.

42-jarige man uit Sprang-Capelle twee keer aangehouden

OOSTERHOUT: Agenten zagen dinsdagavond rond 22.30 uur dat een man met een bestelbus aan de verkeerde kant de Mac Drive aan de Beneluxweg opreed. Hij reed daarbij over enkele varkensruggen die daardoor beschadigd werden. De agenten controleerden daarop de bestuurder, die onder invloed van alcohol bleek te zijn. Hij weigerde aan het bureau medewerking aan de ademtest en / of bloedproef. Tijdens het onderzoek aan het bureau bleek dat hij eerder dinsdagavond betrokken was geweest bij een aanrijding in Sprang-Capelle. Hij zou daarbij de tegenpartij bedreigd hebben en daarna zijn doorgereden. Na zijn vrijlating voor het rijden onder invloed is hij opnieuw aangehouden maar dan voor de bedreiging en het verlaten van een plaats ongeval.

Een 40-jarige man uit Sprang-Capelle deed daarvan aangifte. Hij verklaarde dat omstreeks 22.00 uur op de Rembrandtlaan een aanrijding had plaats gevonden. Hij was daar in een S bocht gestopt omdat een bestelauto met aanhanger tegemoet kwam. Bij het doorrijden van die bocht raakte de aanhanger de linkerzijde van de bedrijfswagen van de aangever. Daardoor raakte die auto zwaar beschadigd. De veroorzaker reed echter door. De melder keerde om en volgde die bestuurder.. Toen die auto de Dijkstraat inreed besloot de aangever om de weg te blokkeren, hij wist immers dat die straat doodlopend was. De bestuurder van die bestelauto stapte uit en riep dreigend dat hij zijn auto moest verplaatsten. Omdat hij dit erg bedreigend vond, heeft hij dat gedaan. Daarop reed die man weer weg in de richting van de Heistraat. Even later werd hij in Oosterhout aangehouden voor een ander feit.

Verwarde man aangehouden na taxirit

KAATSHEUVEL: De politie heeft vanmorgen omstreeks 05.45 uur op de Midden Brabantweg een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij een taxichauffeur bedreigd zou hebben.

De verdachte bleek erg verward te zijn. Hij had de chauffeur in Eindhoven 100 euro betaald en gevraagd of die hem naar een hotel in Kaatsheuvel wilde brengen. Daar zou hij met zijn vrouw afgesproken hebben. Onderweg was hij zich volgens de chauffeur steeds vreemder gaan gedragen en waren er ook dreigementen geuit. De bestuurder had daarop zijn taxi aan de kant gezet. Hij was uitgestapt en alarmeerde de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen bevond de passagier zich inmiddels op zo'n 500 meter van de taxi. Hij sprak onsamenhangend en was erg verward. De chauffeur besloot af te zien van een aangifte. De 32-jarige man is aan het bureau onderzocht door de dienstdoende GGZ-arts.

Dronken Rijenaar (53) moet rijbewijs inleveren

RIJEN: Een 53-jarige man uit Rijen is vannacht omstreeks 01.30 uur op de Zwarte Dijk betrapt op het rijden onder invloed. De Rijenaar reed in zijn auto op de Polderweg met groot licht dat hij niet dimde toen de agenten in hun dienstauto naderden. Hij bleek stevig gedronken te hebben. Hij blies 595 ugl en moest daarom zijn rijbewijs inleveren. Hij had naar eigen zeggen 6 a 7 glazen bier gedronken

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 18-05-2011 16:28 | © Regio Midden en West Brabant |