Bekendmaking "Uitblinker van het Jaar" tijdens ReinigingsDemoDagen

Persbericht van Stichting Nederland Schoon

Kees Aalders uit Winterswijk van de ROVA beste straatreiniger

Den Haag, 18 mei 2011 - Met ruim 500 publieksstemmen is de heer Kees Aalders, straatreiniger bij de ROVA en werkzaam in Winterswijk, tot Uitblinker van 2011 verkozen. De uitreiking vond vandaag plaats tijdens het 2-daags evenement in Lelystad. Uit handen van TV-corifee en juryvoorzitter Rob Geus ontving de winnaar een prachtige trofee en een mooie cadeaubon ter waarde van 250 euro. De tweede prijs was voor de heer Onne Bouwman, straatveger en coördinator wijkbeleid zwerfafval voor de gemeente Zaanstad. De heer Herman Onland, werkzaam voor de gemeente Oirschot en daar verantwoordelijk voor het onderhoud en schoonhouden van de speeltuinen, eindigde als derde.

Uitblinkende straatreinigers
De straatreinigers, straatvegers, medewerkers groenbeheer en medewerkers afvalbeheer zorgen in de gemeenten voor schone straten en tevreden burgers. Zij spelen een belangrijke rol in de schoonheid en veiligheid van de wijken en verdienen het dan ook om eens goed in het zonnetje te worden gezet. De verkiezing van de Uitblinker van het Jaar is een initiatief van Gemeente Schoon, de NVRD en Stichting Nederland Schoon en richt zich juist op die collega of medewerker die zich op een bijzondere manier voor een schone gemeente inzet. Zij worden voor hun harde werk beloond. Daarnaast willen de participerende partijen met deze verkiezing een positieve bijdrage aan het imago van het vak van reiniger en de reinigings- en afvalbranche in het algemeen leveren.

Zichtbaar reinigen werkt preventief
Kees Aalders is een bekend gezicht in Winterswijk. Op professionele wijze houdt hij met behulp van zijn bakfiets en grote schep de stad schoon. Het publiek weet hem te vinden als er problemen zijn met zwerfafval, hij zorgt dat ze opgelost worden. Collega's omschrijven hem als een buitengewoon vriendelijke en toegankelijke man, die zijn werk zeer serieus neemt en altijd een tomeloze inzet toont. Ook Onne Bouwman houdt zijn wijk in Zaandam buitengewoon schoon. Hij is erg betrokken bij zijn werk en speelt een centrale rol in het overleg tussen diverse betrokken partijen, zoals ondernemers, bewoners en woningcorporaties. Herman Onland zorgt ervoor dat alle speeltuintjes in de gemeente Oirschot altijd schoon, heel en veilig zijn. Hij werkt al bijna 40 jaar voor de gemeente maar doet zijn werk nog steeds met veel enthousiasme en hart voor de zaak. De prijswinnaars staan symbool voor de vele professionele (straat)reinigers die zich iedere dag weer inzetten om Nederland schoon en leefbaar te houden. De straat zichtbaar schoonvegen werkt preventief en beperkt de hoeveelheid zwerfafval aanmerkelijk.

Jurering
Ruim 30 professionals werden door collega's of andere bekenden aangemeld. Uit deze aanmeldingen zijn uiteindelijk tien personen genomineerd. Zij onderscheiden zich door hun buitengewone inzet en enthousiasme. Bij de jurering werden de genomineerden op een aantal criteria beoordeeld. Zo werd gekeken naar hun inzet, de communicatievaardigheden en of zij een innovatieve werkwijze in hun werk gebruiken. De winnaars wacht een feestelijk onthaal op hun werk, hun werkgevers zijn uiteraard enorm trots op hun prijswinnaars.

Het Focusprogramma Zwerfafval 2010-2012
Het Focusprogramma 2010-2012 is een gezamenlijk project van de gemeenten en het bedrijfsleven, te weten: Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), VNO-NCW (ook namens MKB Nederland), Agentschap NL en Stichting Nederland Schoon. Het Focusprogramma moet ervoor zorgen dat Nederland daadwerkelijk schoner wordt. Meer informatie over het Focusprogramma Zwerfafval vindt u op www.nederlandschoon.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.




Razende Robot Reporter