Kandidaatstelling WK Cross Triatlon

Persbericht van Gemeente Den Haag

Dit is een gezamenlijke persuitnodiging van de Nederlandse Triatlonbond, de Stichting Beach Challenge en de Gemeente Den Haag

De Nederlandse Triatlonbond, de Stichting Beach Challenge en de gemeenten Den Haag willen het EK en WK Cross Triatlon naar Den Haag halen. Om deze topevenementen naar Den Haag te halen, hebben de drie partijen een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De Stichting Beach Challenge organiseert al een aantal jaren de Beach Challenge Triathlon op het strand van Kijkduin.

De organisatie van een EK Cross Triathlon in 2012 en het WK in 2013 sluit aan op de ambitie in het kader van Olympisch Vuur, de landelijke alliantie voor de organisatie van de Spelen in 2028. Voor de gemeente Den Haag zijn de beachsporten, vanwege de ligging aan zee, een topprioriteit.

Tijdens een perspresentatie geven de betrokken partijen een toelichting op hun ambities.
De media zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Datum vrijdag 20 mei 2011
Tijd 17.15 uur
Plaats NH Atlantic Hotel Kijkduin, Deltaplein 200 Den Haag

Een offroad-triathlon is een variant op de triatlon. Bij offroad-triathlon worden de disciplines zwemmen, fietsen en hardlopen bij voorkeur in een natuurlijke setting afgewerkt. Dit betekent vaak: zwemmen in open water, mountainbiken en crosslopen. De meest gangbare afstand bij offroad triathlon is 1500 meter zwemmen, ca. 30 km mountainbiken en ca. 10 km hardlopen. Bij Nederlandse offroad triathlons zoals de Beach Challenge in Kijkduin wordt ook gezwommen in zee, waar de golven een extra uitdaging vormen.




Razende Robot Reporter