FloraHolland


Pre Ride Kick OFF, sierteeltsector op de pedalen voor kankerbestrijding

FLORAHOLLAND (17 mei 2011) - Afgelopen zaterdag 14 mei jongstleden was de kick off van de Pre Ride for the Roses 2011. Deelnemers aan de Pre Ride reden een trainingsrit van ruim honderd kilometer op het officiële parcours van de Ride for the Roses, onder begeleiding van het Motorbegeleidingsteam en de politie. Eregasten Joop Zoetemelk en Petra de Bruin fietsten mee. De tocht begon vanaf FloraHolland Aalsmeer, de startlocatie van de Ride for the Roses op zondag 4 september 2011. De route van de Ride van dit jaar loopt onder andere door de gemeenten Haarlemmermeer, Bloemendaal, Nieuwkoop en Amstelveen. Rond 14.00 uur werd het peloton van 170 wielrenners op de veiling binnengehaald door Pieter Litjens, burgemeester van Aalsmeer.

Pre Ride
Zaterdag 3 september fietst de Nederlandse sierteeltsector voor de tiende keer de Pre Ride for the Roses. Deze tocht vindt traditioneel een dag voor de officiële Ride for the Roses plaats. Vanuit de Nederlandse sierteeltgebieden, rondom de vestigingen van FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, Eelde, maar ook Venlo/Herongen en Plantion in Ede, rijden de sierteeltrenners naar Aalsmeer, de startplaats van de Ride for the Roses 2011. Doel van de tocht is geld in te zamelen voor het KWF.

Ride for the Roses
De Ride for the Roses werd in 1997 voor het eerst verreden, op initiatief van Lance Armstrong. Deze wielrenner overwon kanker en wilde met de organisatie van deze fietstocht geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Zijn initiatief werd vanaf 1998 jaarlijks voortgezet in Nederland. De sierteeltsector draagt met de Pre Ride, de dag voor de echte Ride, een extra steentje bij aan het evenement. Vorig jaar werd er door de sierteeltsector een bedrag van EUR 228.750 opgehaald. Meer informatie over de Ride for the Roses op www.ridefortheroses.nl.