PERSBERICHT van KONINKLIJKE REESINK N.V.

Datum: 18 mei 2011

Koninklijke Reesink N.V. had een goed 1e kwartaal

Koninklijke Reesink N.V. heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. Ondanks het niet meer consolideren van de op de doe-het-zelf gerichte activiteiten steeg de omzet met 9% en het bedrijfsresultaat met 58% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het groene segment kon volop profiteren van de hogere investeringsbereidheid van agrariërs ingegeven door de hogere prijzen van landbouwproducten. Het industriële segment gaat gebukt onder de slechte situatie in de bouw, waar met name Nederlandse Staal Unie en in wat mindere mate Reesink Staal door worden getroffen. De hoge grondstofprijzen zijn een punt van zorg, zeker in combinatie met een slechte afzet in tonnage geeft dit een druk op de marge bij de staalbedrijven.

Reesink houdt donderdag 19 mei 2011 haar jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders, die om 14.00 uur zal aanvangen.

Zutphen, 18 mei 2011

Directie Koninklijke Reesink N.V

De handelsondernemingen van de Reesink-groep leveren uit voorraad een breed scala producten. Daarbij gaat het om, walserijproducten (Reesink Staal B.V. en Nederlandse Staal Unie B.V.), kabeldraagsystemen en montage (Stalutech Benelux B.V.), tractoren, machines en gereedschappen voor de `groene' -d.w.z. de agrarische en bosbouwsector (Reesink Technische Handel B.V., Stierman B.V., Jean Heybroek B.V., Packo Agri N.V. en Kamps de Wild B.V.). Safety Centre International B.V. handelt in persoonlijke beschermingsmiddelen. Voorts verleent Reesink Support B.V. diensten met betrekking tot logistiek, F&A, P&O alsook automatisering, primair aan de broers en zusters binnen de Reesink-groep.

---- --