Ingezonden persbericht


** PERSBERICHT **

16 Teams, 1 game, veel lef en ondernemerschap.
18 mei halve finale Jong Ondernemen bij Kamer van Koophandel Amsterdam.

Den Haag, 11 mei 2011

Op woensdag 18 mei gaan 9 MBO-studentenbedrijven en 7-HBO/WO-studentenbedrijven met elkaar de strijd aan voor een plek in de Landelijke Finale. Tijdens de halve finale spelen de teams een ondernemersgame waarbij een virtuele onderneming gerund moet worden. De belangrijke onderdelen van ondernemen moeten in een dag binnen een virtuele onderneming toegepast worden. Strategie, marketing, financiën en sales dus.

Durven doen
Ieder studentenbedrijf start een virtuele onderneming en verdient punten met verschillende opdrachten. Alle opgedane ervaring in ondernemerschap kan toegepast worden en zo laten de studentenbedrijven zien wat ze echt in huis hebben. 8 Teams (4 MBO-studentenbedrijven en vier HBO-studentenbedrijven) gaan door naar de Landelijke Finale op 16 juni.

Innovatief, praktisch, leuk, lekker en handig
De diversiteit van de studentenbedrijven is groot. Alle studentenbedrijven hebben kansen in de markt opgespoord, vraag gecreëerd en bijzondere producten en/of diensten bedacht. Een overzicht van de deelnemende studentenbedrijven aan de halve finale vindt u op onze website.

Spetterend vooruitzicht
De competitie voor MBO en HBO studentenbedrijven bereikt op donderdag 16 juni haar hoogtepunt. Tijdens de Landelijke Finale in de Crown Business Studio's in Aalsmeer wordt het MBO- en HBO-studentenbedrijf van het jaar gekozen. De winnaars gaan vervolgens door naar de Europese finale die onze Europese organisatie organiseert.

Ondernemerschap ervaren
De bedrijven zijn onderdeel van het Jong Ondernemen onderwijsprogramma, waarbij studenten onder begeleiding een eigen bedrijf oprichten. Ze bedenken of importeren een innovatief product, houden marktonderzoek en schrijven een ondernemingsplan. Om bedrijfskapitaal te winnen, moeten ze zoveel mogelijk aandelen verkopen. Aan de aandeelhouders moeten ze dan ook verantwoording afleggen. Op die manier ervaren ze zelf wat ondernemerschap inhoudt. Dit jaar doen meer dan 900 MBO- en HBO/WO-studentenbedrijven (ca 10.000 studenten) mee aan het programma van Jong Ondernemen op mbo en hbo.

Meer informatie vindt u op: www.jongondernemen.nl/competitie

(einde bericht)

Voor meer informatie neemt u contact op met
Linde ten Broek 070-3490155 / broek@jongondernemen.nl / www.jongondernemen.nl / www.jongondernemen.nl/competitie

Over Jong ondernemen
Stichting Jong Ondernemen biedt programma's aan op alle onderwijsniveaus. Het maatschappelijk doel van deze programma's is het ondernemend(er) maken van de jeugd. Er zijn in totaal acht educatieve programma's in een doorlopende leerlijn. De deelnemers zetten daadwerkelijk hun eigen bedrijfje op. Afhankelijk van het opleidingsniveau bedenken ze al dan niet een nieuw product of dienst, doen marktonderzoek, schrijven een ondernemingsplan en zoeken aandeelhouders. Binnen alle programma's wordt gewerkt met echt geld, echte producten, echte leveranciers en echte klanten. In het afgelopen schooljaar hebben bijna 20.000 jongeren deelgenomen aan de projecten van Jong Ondernemen.

Jong Ondernemen wordt mogelijk gemaakt door: ABN AMRO, CCHO, Deloitte, Entrepeneur Consultancy, Kamer van Koophandel, Ministerie van Economische Zaken Landbouw en Innovatie, Ministerie van Financiën, MN Services, NBA, Twinfield en VNO-NCW.

Fotobijschrift:
P1070030: MBO-studentenbedrijf van 2009-2010: PIM
P1070051: HBO-studentenbedrijf van 2009-2010: Greeny Games




Ingezonden persbericht