Cambuur


Leeuwarden, 18 mei 2011

SC Cambuur legt jeugdspelers vast

SC Cambuur heeft drie jeugdspelers voor langere tijd vastgelegd. Lucas Bijker (18), Sicco Bouwer (19) en Mark Diemers (17) hebben een contract voor drie jaar getekend. Daarnaast heeft Frits Dantuma (18) een uitnodiging gehad van Alfons Arts en Henk de Jong om op amateurbasis aan de selectie te worden toegevoegd.

Met het contracteren van deze jongens uit de eigen opleiding geeft de directie van SC Cambuur een concrete invulling van de reeds lang gekoesterde doelstelling dat men graag zoveel mogelijk verder wil met spelers uit eigen gelederen. Met het inlijven van keeper Kevin van der Meulen en het terughalen van Bob Schepers, eind vorig jaar, werd daarmee al de eerste stap gezet.

Lucas Bijker is een verdediger (zit bij de selectie van het Nederlands Elftal onder 18), Frits Dantuma en Mark Diemers (hij zal volgend jaar bij RVO FC Groningen/SC Cambuur A1 spelen) zijn middenvelders en Sicco Bouwer is een aanvaller. Alle vier hebben hun opleiding genoten bij SC Cambuur. Het laatste jaar speelden zij bij de A1 van RVO FC Groningen/SC Cambuur. Aangezien Cambuur dit seizoen een smalle selectie had en voorrang gaf aan het doorstromen van talenten uit eigen gelederen, mochten de jongens al een paar keer ruiken aan de eerste selectie. Ze nestelden zich enkele keren op de bank en een enkeling kreeg zelfs een paar speelminuten.


---- --