Ingezonden persbericht


De zes gelukkigen zijn bekend!

Grote belangstelling voor loting zes

Koopgarant-woningen in Stompetoren

In een werkelijk bomvolle raadszaal van de gemeente Schermer is maandagavond 16 mei 2011 de loting verricht van zes eengezinswoningen in De Buurt te Stompetoren. Wooncompagnie biedt deze woningen aan onder de zogeheten Koopgarant-regeling. Onder leiding van notaris Alfons Demaret van Actus Notarissen en onder toeziend oog van wethouder Wim van Enter van de gemeente Schermer, werden uit zeventien kandidaten de zes gelukkigen geloot. De betreffende personen staken hun blijdschap niet onder stoelen of banken. 'We hebben eindelijk het huis dat we al zo lang wilden,' aldus één van hen.

De loting werd opvallend druk bezocht. Zo waren de betreffende aannemer en makelaars aanwezig, maar ook vertegenwoordigers van de gemeente Schermer en Bouwcompagnie, de ontwikkelafdeling van Wooncompagnie. Daarnaast hadden de meeste kandidaten verschillende familieleden meegenomen, waardoor de loting een extra spannend tintje kreeg.

Wethouder roemt project

Tijdens de loting sprak projectontwikkelaar Bert ter Haak van Bouwcompagnie een openingswoord, waarna wethouder Wim van Enter van de gemeente Schermer een toespraak hield. Van Enter is overduidelijk trots op het nieuwbouwplan, waarvan de tweede fase (22 woningen) naar verwachting in het voorjaar van 2012 wordt afgerond. Van Enter gaf aan vooral blij te zijn dat zoveel jonge woningzoekenden interesse in het project tonen. 'Dat is in alle opzichten goed voor Stompetoren,' aldus de wethouder.

En de gelukkigen zijn.

Na de toespraak begon, onder leiding van notaris Alfons Demaret, de loting. Alle kandidaten mochten een lootje te trekken, waarop een nummer stond. De kandidaten met de eerste zes nummers behoorden tot de gelukkigen; zij kregen een optie voor één van de zes eengezinswoningen (type Sijtje). De betreffende personen konden overduidelijk hun geluk niet op, terwijl de anderen in spanning moeten afwachten op de reservelijst.

Koopgarant: kopen zonder zorgen

De zes Sijtje-woningen worden aangeboden met de Koopgarant-regeling. Koopgarant maakt het mogelijk voor personen met een (gezamenlijk) bruto jaarinkomen van maximaal 43.000 euro, tegen aantrekkelijke voorwaarden, een huis te kopen. Met Koopgarant wordt onder meer minder betaald voor een woning, waardoor de maandlasten lager zijn.

De Buurt valt op door een bijzonder, karakteristiek ontwerp en staat voor 'genieten van het dorpse karakter van vroeger, in een woning van nu'. Wie meer wil weten over het project en de woningen die er verrijzen, kan terecht op www.welkomindebuurt.nu




Ingezonden persbericht