Ingezonden persbericht


Persbericht
Keurmerk Veilig Ondernemen voor Teleport

Teleport behaalt als tweede Amsterdams bedrijventerrein vandaag het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Uit onderzoek bleek dat veel gebruikers zich soms niet veilig voelen in het gebied. Reden voor Stichting Parkmanagement Amsterdam Teleport (SPAT) om in samenwerking met ondernemersvereniging ORAM een verbetertraject te starten. Door dit verbetertraject is nu het Keurmerk behaald. Om dit te bezegelen, ondertekenen vandaag Politie, Brandweer, Gemeente Amsterdam, ORAM en SPAT een convenant.

'Het behalen van dat keurmerk is geen eindpunt. Integendeel. Het markeert de start van een gericht veiligheidsprogramma', geeft ORAM-voorzitter Paul Wevers aan. In het KVO werken politie, brandweer, beveiligers en bedrijfsleven samen aan een plan van aanpak om de veiligheid op het bedrijventerrein structureel te verbeteren. Het plan van aanpak is gebaseerd op analyse van criminaliteitsgegevens, enquêtes onder de ondernemers en bezoekers van het gebied en op een aantal veiligheidsrondes, zowel overdag als 's avonds.

Het plan is een brede mix van acties, waaronder maatregelen om inbraken in gebouwen en auto's terug te dringen, het aanstellen van een veiligheidscoördinator, collectieve surveillance en metrobegeleiding, verbeterde beveiliging op en rond het NS station Sloterdijk en verbeteringen aan de fietsveiligheid in het gebied.

"Dit KVO laat dan ook zien dat Teleport een van de best georganiseerde bedrijventerreinen in Amsterdam is, aldus Freek Ossel, wethouder Havens van Gemeente Amsterdam.

De wethouder zal vandaag om 18.00 uur de officiële ondertekening doen op Teleport bij KPN op de Teleportboulevard. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Amsterdam, 18 mei 2011