Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

College besluit tot sanering voormalige slooplocatie Lintjesweg

Sittard-Geleen, 18 mei 2011 - Het college van B&W stemt in met de sanering van de voormalige slooplocatie aan de Lintjesweg in Munstergeleen. De locatie vormt een van de vier humane spoedlocaties. Na de sanering krijgt het gebied een groene bestemming.

Wethouder Ruud Guyt (Duurzaamheid) : 'Op deze locatie is sprake van een ernstige verontreiniging van bodem en grondwater. Er is inmiddels een aantal ontwikkelingsvarianten gepasseerd variërend van de herinrichting als groengebied tot realisatie van een aantal woningen met mogelijk een verplaatsing van de aanwezige tennisbanen. De gekozen variant, een groene ontwikkeling met behoud van de tennisfaciliteiten en de sloop van de bedrijfswoning, sluit precies aan bij de ruimtelijke uitgangspunten en de beleidskaders. Het plangebied krijgt een landschappelijk karakter en de dorpsrand blijft onaangetast. '

Planning

De uitvoering van de werkzaamheden zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2012 plaatsvinden. De eigenaren of gebruikers van de locatie zijn op de hoogte dat de betreffende locatie ernstig verontreinigd is en dat sanering noodzakelijk is.


---




Gemeente Sittard-Geleen