Theatergezelschap Vis à Vis speelt buitenspektakel SILO8


Satire op de moderne mens schets absurt toekomst scenario over de zorg anno 2038.

Almere, 20110406 -- Van 18 mei t/m 24 juli speelt theatergezelschap Vis à Vis het buitenspektakel Silo 8 bij Almere strand. Per avond kunnen 850 toeschouwers vanuit een overdekte tribune genieten van een spectaculaire voorstelling boordevol humor, ontroering, muziek, imposante decors en vliegend objecten. Silo 8 is voor Vis á Vis de kroon op twee decennia theater op hoog niveau.

De locatie-experts van Vis à Vis spelen als sinds 1990 succesvoorstellingen zoals Groenland, Drift, Kooiboys, Daklozen on Ice en Picnic, in binnen en buitenland. Met Silo 8 gaan ze weer een stap verder in hun compromisloze benadering, speciale effecten en impact op het publiek.

De voorstellingen van Vis à Vis kenmerken zich door veel humor, fysiek spel en zijn altijd een onnadrukkelijk commentaar op de ‘moderne’ mens. Typerend zijn zowel de kwaliteit als de toegankelijkheid voor een breed publiek. Silo 8 is daarop geen uitzondering. Afgelopen seizoen trok het spektakel 25.000 bezoekers en werd het gezelschap overladen met positieve reacties uit zeer uiteenlopende hoek.

Doorgeslagen privatisering

Silo 8 schetst een absurd scenario hoe het ons in 2038 zou kunnen vergaan als we het vergrijzingsprobleem overlaten aan de ‘vrije markt’. Op de gevel van het zorginstituut prijkt ‘Silo 8’ In dit geprivatiseerde verzorgingstehuis, opgetrokken uit gestapelde containers, belooft een geniaal ondernemer ouderen een paradijselijke oude dag. Hiervoor hoeven ze slechts hun spaargeld én hun vrijheid in te leveren. Dankzij zijn memory-delete behandeling worden herinneringen en verdriet om wat voorbij is pijnloos gewist. Een gelukkig leven in het heden is het gevolg. De bejaarde kan niets meer met vroeger vergelijken en is zo tevreden met alles wat hij krijgt. De ondernemer onderschat echter de veerkracht van zijn klanten. De karakteristieke bewoners van Silo8 komen in opstand tegen de doorgeslagen privatisering van de zorg. Met alle gevolgen van dien…

Voor meer informatie over Vis a Vis of SILO8 kijk op www.visavis.nl/ www.silo8.nl





Vis a Vis