KRO

KRO Puberruil Z@pp: Actieve Erwin uit Friesland ruilt met gamer Jesse uit Nijmegen

Uitzenddatum: 18/05/2011

In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. De Friese Erwin uit het gehuchtje De Knipe vermaakt zich het liefst in het maïsveld van de buren. Hij ruilt met de Nijmeegse Jesse die het liefst met zijn vrienden en broers op de bank computergames speelt.
KRO Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

De 12-jarige Erwin woont met zijn `heit, mem en broer' in de oude bakkerij van het dorpje De Knipe. Erwin moet veel klusjes doen, omdat moeder Jenny het behoorlijk druk heeft met haar schoonheidssalon aan huis. Deze salon is absoluut verboden terrein is voor de jongens. Geeft niks, Erwin is toch altijd buiten. Hij rent over de survivalbaan, speelt verstoppertje in het maïsveld of gaat met vrienden carbid schieten. Het allerliefst gaat hij `tuinen', waarbij hij de spullen uit de voortuinen van de buren met elkaar omwisselt. Erwin vermaakt zich prima op het platteland.

Jesse is 11 jaar en komt uit Nijmegen. Daar woont hij met zijn ouders en twee broers. Jesse past af en toe op zijn jongste broertje Jurre die een lichte ontwikkelingsachterstand heeft. Ze hangen graag samen op de bank of spelen computergames. Jesse denkt veel na over het leven, de dood en waarom we bestaan. Met zijn vrienden gaat Jesse de stad in, speelt een potje voetbal, probeert nieuwe `freerun' trucjes uit of houdt slaapfeestjes thuis, inclusief kussengevecht.

Hoe reageert Jesse op het huishoudelijke takenpakket van zijn nieuwe moeder? Weet deze stadse jongen hoe hij een maïskolven gevecht moet houden? Hoe brengt Erwin het er vanaf bij het `freerunnen'? Gaat het bij hem kriebelen, als hij hangend op de bank computerspelletjes moet spelen?

KRO Puberruil Z@pp aflevering 7, woensdag 18 mei om 17.10 uur op Z@pp/Ned.3. Herhaling van woensdag 20 oktober 2010.