GroenLinks Rotterdam


GroenLinks wil stadsdebat over bezuinigingen

Rotterdam, 16 mei 2011

De Rotterdamse GroenLinks-fractie wil dat de gemeente een stadsdebat organiseert over de grote bezuinigingsopgave voor Rotterdam. Rotterdammers in alle soorten en maten kunnen daar hun mening geven over de bezuinigingen of slimme ideeën aandragen om geld te besparen. Fractievoorzitter Arno Bonte zal dat voorstel donderdag doen tijdens de raadsvergadering over het opstappen van wethouder Schrijer van Sociale Zaken.

"We praten op het stadshuis over miljoenenbezuinigingen op de bijstand en de sociale werkplaatsen. Daar worden duizenden Rotterdammers door getroffen. Die mensen wil ik aan het woord laten tijdens het stadsdebat", zegt Bonte. "Maar ook in verhalen van andere Rotterdammers ben ik geïnteresseerd. Het is de bedoeling dat we zo'n breed mogelijk beeld krijgen: van de moeder die mogelijk haar WSW-baan verliest, tot de advocaat die zich zorgen maakt over de duurdere parkeervergunning voor zijn tweede auto."

Bonte wil het debat op een centrale plaats in Rotterdam houden, bijvoorbeeld in het stadhuis of in sporthal Ahoy. "Het mag in ieder geval geen saaie raadsvergadering worden. Ik wil Rotterdammers uitdagen om een originele inbreng te leveren. Denk aan een filmpje dat de gevolgen van een bezuiniging in beeld brengt of een creatief idee om geld te besparen." Politici hebben tijdens het debat een luisterende rol. "Nadat we de Rotterdammers aan het woord hebben gelaten, is het aan de politiek om keuzes te maken."


---