Ingezonden persbericht


Lemming en Film House Germany gaan kinderfilms voor de Duitse markt produceren

Lemming Film en de Duitse financieringsgroep Film House Germany gaan hun krachten bundelen in productiemaatschappij Hamster, waarmee ze kinderfilms voor de Duitse markt gaan produceren. Lemming eigenaren Leontine Petit en Joost de Vries zullen Hamster leiden samen met Dorothe Beinemeier, voorheen producent bij Egoli Tossel in Berlijn.

Hamster Film wil het aanbod van kinder- en familiefilms in Duitsland verbreden, door het ontwikkelen van aantrekkelijke, kwalitatieve films en tv drama. De producties zijn geworteld in de hedendaagse Duitse samenleving en gericht op de jonge doelgroep.

De eerste titels uit de koker van Hamster zijn Boy 7 (een avonturen thriller voor tieners, bewerkt tot scenario door het Duitse schijvers duo Mario Giordano - Das Experiment - en Andres Schlüter) en The Heirs of the Night - Nosferas, de eerste uit een reeks vampierenfilms voor de jeugd gebaseerd op de fantasy boeken van Ulrike Schweikert. The Heirs of the Night wordt samen met Philipp Kreuzer van co-producent Bavaria ontwikkeld als een Engelstalige franchise.

Hamster Film is het derde productiebedrijf waarin Film House Germany een aandeel heeft, naast Summer Storm Entertainment en Egoli Tossell Film.

Eerder dit jaar is Lemming Film een commercieel label gestart, waarmee zij zich in Nederland ook op een volwassen doelgroep gaan richten.
- EINDE PERSBERICHT -

www.lemmingfilm.com

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht