Ingezonden persbericht


nieuw logo AnkhHermes

Persbericht
18 mei 2011

'Het land achter de poort': empowerment for kids
BOEK VOOR KINDEREN VAN GESCHEIDEN OUDERS

Een scheiding is voor kinderen enorm ingrijpend. Ineens staat hun leventje op zijn kop en worstelen ze met gevoelens van verdriet, schuld, woede of onmacht. Het boek Het land achter de poort is bedoeld om kinderen (8-12 jaar) in deze moeilijke periode een steuntje in de rug te geven. Het biedt ouders en kinderen een handvat om te praten over hun gevoel en manieren om daarmee om te gaan.

Het land achter de poort
Het boek heeft de vorm van een spannend, magisch-realistisch verhaal. Het gaat over Anna en Martijn, twee kinderen die worstelen met de scheiding van hun ouders. Tijdens hun avonturen in een magisch land achter een oude poort leren ze allerlei lessen die hen helpen om die moeilijke gebeurtenis een plekje te geven en de kracht in zichzelf te vinden.

De lessen en thema's die de kinderen spelenderwijs meekrijgen zijn ontleend aan de positieve psychologie. Het gaat om dingen als: positief denken, de kracht van gedachten, leven in het Nu, geloven in jezelf, de bril kiezen waardoor je kijkt, durven dromen en vertrouwen.

Het boek is zowel geschikt voor kinderen om zelfstandig te lezen, als om voor te lezen. Dat laatste heeft als voordeel dat ouders en kinderen rondom het thema in gesprek kunnen gaan. Het boek leent zich ervoor om meerdere keren te lezen. Afhankelijk waar kinderen zitten in het verwerkingsproces pikken ze er andere dingen uit.

Hoewel het boek primair bedoeld is voor kinderen van gescheiden ouders, leent het zich ook voor andere moeilijke situaties, zoals gepest worden, het overlijden van een oma of een verhuizing. Elk hoofdstuk bevat een levensles. De thema's zijn universeel en dus herkenbaar en relevant in alle situaties waarin kinderen in de knel zitten.

Het land achter de poort is ook geschikt voor mensen en organisaties die beroepsmatig te maken hebben met de problematiek van kinderen van gescheiden ouders, zoals docenten, therapeuten, coaches, scheidingscounselors, mediators, huisartsen etc. Achterin zijn enkele suggesties voor verwerking opgenomen.

Petra Pronk is journalist, gespecialiseerd in positief management en business spiritualiteit, en auteur van diverse boeken over zingeving. Zij schreef het boek voor (en samen met) haar kinderen, om hen te helpen de scheiding van hun ouders te verwerken.

Het land achter de poort | Petra Pronk

ISBN 978 90 202 0476 6 | Prijs ¤ 114,90

www.ankh-hermes.nl
www.petrapronk.nl

Noot aan de redactie - niet ter publicatie:

Meer informatie
Voor meer informatie, een recensie-exemplaren of aanvraag van beeldmateriaal kunt u terecht bij Marloes Zalm, T 088 800 2646 of 06 119 235 47, E mzalm@vbkmedia.nl. Voor meer informatie over de auteur of een interview: Petra Pronk, tel. 0575-845338