Gemeente Berkelland


Persbericht
18 mei 2011

Gemeente neemt deel in platform met bedrijfsleven

Het college heeft besloten deel te nemen in een platform met het bedrijfsleven om samen activiteiten op te pakken ter bevordering van de plaatselijke economie. Het plan voor dit platform is in nauw overleg met de Industriële Kring Twente (IKT), afdeling Berkelland en de Industriële Kring Berkelland (IKB) tot stand gekomen.

Partner in plaats van superregelaar
Wethouder Han Boer van economische zaken: "Tot nu toe was het contact van de gemeente met het bedrijfsleven te veel eenrichtingsverkeer. In ons coalitieakkoord 'Samen Anders' zien wij de overheid meer als partner en minder als een soort superregelaar die alles oplost. Wij zijn ervan overtuigd dat de Berkellandse samenleving sterker wordt wanneer mensen actief deelnemen en zich verantwoordelijk voelen. Dat geldt ook voor het bedrijfsleven. Initiatieven en ideeën zullen van de zijde van alle deelnemers komen."

Krachtige gesprekspartner
Hendrik Jan te Winkel van het IKT, afdeling Berkelland: "Wij willen als actieve ondernemers in de gemeente Berkelland inspelen op nieuwe ontwikkelingen door een volwaardige en krachtige (gesprek) partner te zijn voor de gemeente Berkelland. Daarnaast willen we samen in regionaal verband optrekken. Daarvoor is het nodig de doelstellingen van de gemeente en het bedrijfsleven zoveel mogelijk aan elkaar te koppelen naar gezamenlijke doelstellingen."

"We leggen de lat hoog"

Rinus Smet van het IKB: "De hoofddoelstelling van het platform is: 'De meest ondernemende gemeente van de Achterhoek worden'. We leggen de lat bewust hoog. Hier ligt een behoorlijke uitdaging voor ondernemers en de gemeente Berkelland. Een lange termijnvisie is noodzakelijk om de komende jaren de juiste en concrete stappen te ondernemen gericht op de toekomst. Het is van groot belang de handen ineen te slaan en samen de uitdagingen aan te gaan. Samen optrekken heeft meer slagkracht."

Actiepunten in het kort voor Platform BV Berkelland

Het platform bestaat uit leden namens de gemeente, de Industriële Kring Berkelland (IKB) en de Industriële Kring Twente (IKT), afdeling Berkelland. Enkele actiepunten voor het platform:

1 Profilering Berkelland

2 Netwerk en regioactiviteiten

3 Werkgelegenheid en scholing

4 Bedrijventerreinen en parkmanagement

5 Organisatie van 'De Dag van / voor de Berkellandse Ondernemer' (eerste maal:15 september 2011)