Gemeente Tilburg Nummer

2011130BW Datum 18 mei 2011

Extra inzet om mensen dit jaar aan het werk te krijgen Hamming: "Zeker 600 mensen aan een baan helpen met de maatregelen"

Het college heeft deze week besloten om extra maatregelen te nemen om dit jaar een substantieel aantal mensen extra aan het werk te krijgen. Het gaat om drie initiatieven die direct verbinding leggen met Tilburgse werkgevers, die aansluiten op de leefwereld van mensen met een uitkering, en die in de impulswijken plaatsvinden. "De maatregelen kunnen direct ingezet worden en leveren direct resultaat op, dus we kunnen mensen gelijk aan een baan helpen. De verwachting is dat we met de extra inspanning zeker 600 mensen aan een baan kunnen helpen", aldus wethouder Jan Hamming van sociale zaken. Sinds 2011 werkt de afdeling sociale zaken van de gemeente met een nieuwe mix van reintegratiemiddelen om mensen snel aan het werk te helpen. Met de inzet van die instrumenten worden de afspraken die gemaakt zijn om zeker 700 klanten in 2011 aan een baan te helpen gehaald. Hamming: "En dus kunnen we met de extra maatregelen nu echt een slag slaan." Maatregelen De gemeente wil vanaf juni ruim 560 mensen vier weken een ondersteuningsprogramma bieden om zo snel mogelijk een reguliere baan te vinden. Nog voordat de uitkering daadwerkelijk start. Verder wil de gemeente ongeveer 80 à 100 mensen bij speciale casemanagers onderbrengen, om hen intensief te begeleiden. Het gaat daarbij om mensen die in het verleden agressief en intimiderend gedrag hebben vertoond, en om dak- en thuislozen. De casemanagers gaan hiervoor intensief samenwerken met het Veiligheidshuis, politie en justitie. Tot slot wil de gemeente het project MOM@Work, uit de Kruidenbuurt en Groenewoud, uitbreiden naar Stokhasselt en de andere impulswijken. MOM@Work brengt werkgevers en werkzoekenden in de wijk bijeen en heeft het laatste jaar goede resultaten geboekt. De verwachting is dat dit voor 40 mensen betekent dat zij regulier werk zullen vinden. Verder wordt in september in alle impulswijken een banenmarkt georganiseerd.



Noot voor redacties

Het in dit persbericht genoemde besluit heeft het college deze week genomen en wordt ter informatie naar de gemeenteraad gestuurd.

Gemeente Tilburg