Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 11 mei 2011

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 18 mei t/m zondag 29 mei 2011

Woensdag 18 mei
11.00 uur
Burgemeester Bolsius brengt een bezoek aan de Koningin Emmaschool, een school voor Speciaal Onderwijs en Speciaal Voortgezet Onderwijs. Locatie: Heiligenbergerweg 185 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Van 't Erve spreekt tijdens en wethouder Buijtelaar bezoekt het Amfors-seminar 'Arbeidsemancipatie: nu en in de toekomst'. Locatie: Amfors, Argonweg 10 te Amersfoort.

15.30 uur
Burgemeester Bolsius en wethouder Boeve heten nieuwe en nieuw gevestigde ondernemers welkom bij de jaarlijkse netwerkbijeenkomst 'Amersfoort Aangenaam voor Ondernemers'. Locatie: Stadscafé de Observant, Stadhuisplein te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Van 't Erve bezoekt de SZW-wethoudersmiddag 'De basiskleuren'. Locatie: De Glazen Ruimte, Straatweg 1b te Maarssen.

18.00 uur
Wethouder Buijtelaar geeft het startschot van de 28ste dorpsloop Hoogland. Locatie: Kerklaan (t.o. Rabobank) te Hoogland.

Donderdag 19 mei
11.00 uur
Wethouder Boeve neemt het handboek over het Trimbos-onderzoek naar de interventie 'PIEP zei de muis' in ontvangst. Locatie: Wijkcentrum de Neng, Engweg 7 te Hoogland.

14.30 uur
Wethouders Boeve en Barendregt zijn aanwezig bij de uitreiking van de NEPROM-prijs voor Locatieontwikkeling 2011. Locatie: Veerensmederij, Soesterweg 330 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Buijtelaar is aanwezig tijdens de receptie VV Hoogland t.g.v. kampioenschap/promotie 1e klasse. Locatie: VV Hoogland, Sportlaan 30 te Amersfoort.

20.00 uur
Locoburgemeester Buijtelaar neemt het defilé af bij de avondvierdaagse. Locatie: Oude Stadhuis, Westsingel te Amersfoort.

Vrijdag 20 mei
12.15 uur
Wethouder Buijtelaar reikt de certificaten van de VVN (Veilig Verkeer Nederland)-cursus scootmobiel uit. Locatie: De Eemgaarde, Dorresteinseweg 49 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Buijtelaar is aanwezig bij de inloopavond 30-km zone Hoogland. Locatie: 't Hoogh Landt, Kerklaan 3 te Hoogland.

Zaterdag 21 mei
09.00 uur
Wethouder Buijtelaar neemt deel aan het wijkontbijt Randenbroek/Schuilenburg. Locatie: Ariaweg te Amersfoort.

10.15 uur
Wethouder Buijtelaar verricht de opening van de verkeerstuin in Schuilenburg. De tuin is gefinancierd uit het buurtbudget. Locatie: Het Scala, Ariaweg te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouders Barendregt en Tigelaar verrichten de opening van de "Buitenruimte van de Wagenwerkplaats". De NS, de gemeente en Burgerinitiatief organiseren dit evenement. Locatie: Wagenwerkplaats, Soesterweg 314 te Amersfoort.

12.15 uur
Wethouder Buijtelaar verricht de opening van het tweede kunstgrasveld van voetbalvereniging Hooglanderveen. Locatie: Voetbalvereniging Hooglanderveen, Heideweg 57 te Hooglanderveen.

13.30 uur
Burgemeester Bolsius, wethouders Boeve, Barendregt, Tigelaar en Buijtelaar zijn aanwezig bij "Amersfoort Aangenaam" voor nieuwe inwoners. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Zondag 22 mei
11.00 uur
Wethouder Buijtelaar geeft het startschot bij de NK Classic Motoren bij motorsportvereniging SALZ. Locatie: Kolonel H.L. van Royenweg 100 te Amersfoort.

Maandag 23 mei
9.30 uur
Wethouder Tigelaar zal de 1e paal slaan van de ABC school De Bron. Locatie: VeenCampus, Laakboulevard 400/404 te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Tigelaar houdt een korte toespraak bij de start van de "VSV conferentie Eem". Locatie: Dodeweg 8 te Leusden.

Dinsdag 24 mei
16.00 uur
Gemeentesecretaris Huitink bezoekt namens het college van burgemeester en wethouders de afscheidsreceptie van de gedeputeerden van de provincie Utrecht mevrouw A.H. Raven, de heer W.M. de Jong, de heer J. Binnekamp en mevrouw M. Haak-Griffioen. Locatie: Provinciehuis, Pythagoraslaan 101 te Utrecht.

Woensdag 25 mei
16.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de afscheidsreceptie van leden van het college van gedeputeerde staten van de provincie Zuid-Holland. Locatie: provinciehuis Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag.

16.00 uur
Wethouder Boeve opent het tweede Kinderdagverblijf 100% THUIS in Vathorst. Locatie: Centrum voor Kinderopvang, Valutaboulevard 17 te Amersfoort.

20.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de informatieavond voor sponsoren, georganiseerd door het Sint Nicolaascomité Amersfoort. Locatie: Amfors, Uraniumweg 15 te Amersfoort.

Donderdag 26 mei
12.00 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens de Grote-Bedrijvenlunch, georganiseerd door de Vereniging Amersfoortse Bedrijven. Wethouder Boeve is hierbij aanwezig. Mevrouw Yvonne van Rooij, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Universiteit Utrecht houdt een inleiding over het onderwerp Innovatie. Locatie: theater De Flint, Concinckstraat 60 te Amersfoort.

14.00 uur
Burgemeester Bolsius en wethouder Boeve ontvangen het advies van de Raad voor Economische Ontwikkeling Regio Amersfoort (REO) inzake acquisitie. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

15.00 uur
De wethouders Boeve en Barendregt nemen de Multitouchtafel van Archief Eemland in gebruik. Locatie: St Pieters en Bloklands Gasthuis, Achter Davidshof 1 te Amersfoort.

16.30 uur
Burgemeester Bolsius heet nieuwe Nederlanders welkom tijdens de Naturalisatieceremonie. Locatie: de Raadszaal, Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Vrijdag 27 mei
08.00 uur
Burgemeester Bolsius geeft het startsein voor de tiende Ambtenaren Toertocht Amersfoort (ATA). 800 tot 1000 ambtenaren uit heel Nederland nemen deel. Locatie: Sportpark de Bokkeduinen te Amersfoort.

12.00 uur
Burgemeester Bolsius brengt een bezoek aan de Bernhardkazerne en wordt rondgeleid door kolonel Van Hooff, de commandant van het Regionaal Militair Commando West. Locatie: de Bernhardkazerne, Barchman Wuytierslaan 198 te Amersfoort.

20.15 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt het concert ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest. Locatie: Concertgebouw, Concertgebouwplein 10 te Amsterdam.

Zaterdag 28 mei
09.30 uur
Wethouder Tigelaar en wethouder Barendregt nemen deel aan de fietstocht door het Bergkwartier Cultureel Erfgoed en Beschermd Stadsgezicht Berg. Locatie: zij beginnen "bovenaan" bij het Belgenmonument te Amersfoort.

09.30 uur
Burgemeester Bolsius brengt een bezoek aan de synagoge en ontmoet leden van de Joodse gemeenschap. Locatie: Drieringensteeg 2 te Amersfoort.

11.00 uur
Wethouder Boeve brengt een bezoek aan de Open Dag van Dagactiviteitencentrum De Boeier. Locatie: Nieuweweg 4 te Amersfoort.

14.00 uur
Burgemeester Bolsius woont de Conventie van Achlum bij. De conventie wordt georganiseerd door Achmea ter gelegenheid van het 200-jarig jubileum. Er wordt gedebatteerd over de thema's gezondheid, pensioen, veiligheid, arbeidsparticipatie, mobiliteit en solidariteit. Locatie: het dorp Achlum, waar de waarborgmaatschappij werd opgericht, in Friesland.

Zondag 29 mei
11.30 uur
Wethouder Barendregt onthult het kunstwerk 'De Hoi-berg" van kunstenares Ida van der Lee. Een beeldmerk dat de indentiteit van het dorp weergeeft. Locate: Midden op de Brink, het dorpshart van Hooglanderveen.

16.00 uur
Wethouder Barendregt woont de voorstelling Levenslang door het Theaterkoor Voice Box bij. Een voorstelling waarbij het fenomeen 'familie' vanuit allerlei invalshoeken muzikaal en theatraal belicht wordt. Locatie: Rijhal van paardensportvereniging De Eemruiters, Engweg 15 in Hoogland.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort