Gemeente Delfzijl


College van burgemeester en wethouders

Besluitenlijst 17 mei 2011
Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Besluitvormingsproces verkoop aandelen Essent N.V. EG Bijgaand bekrachtigingsbesluit ondertekenen Toelichting: Het college van B&W heeft in 2009 haar aandelen in Essent N.V. verkocht aan RWE. Het contract is destijds ondertekend door loco-burgemeester en ­secretaris. Juristen van RWE twijfelen aan de rechtsgeldigheid van het contract vanwege het in Duitsland onbekende begrip `loco'. RWE verzoekt nu om de ondertekening van een bekrachtigingsbesluit door de huidige burgemeester en secretaris. 2 Deelname aan de pilot Bestuurlijke Informatievoorziening Gemeenten EG inzake Ex-gedetineerden. - Kennis nemen van deelname aan de landelijke pilot Bestuurlijke informatievoorziening Gemeenten inzake Ex-gedetineerden; - De volgende personen aan te wijzen als contactpersonen voor het ontvangen van justitiele gegevens als bedoeld in artikel 3 van het besluit DDS5618407 van de Minister van Justitie, inhoudende toestemming tot het verstrekken van justitiële gegevens aan burgemeesters en het Korps Landelijke Politiediensten: - De ambtenaar openbare orde & veiligheid: gemandeteerden tbv informatieverstrekking: dhr G.R. Wildeboer en de gemeentejurist mr. E Boersma; - De raad te informeren aangaande deelname aan deze pilot; - In te stemmen met de tekst "openbare bekendmaking" tbv persbericht. Toelichting: Als een pleger van een ernstig gewelds- of zedendelict uit detentie komt en zich in een gemeente vestigt, is het gewenst dat het openbaar bestuur hiervan op de hoogte wordt gesteld. Delfzijl gaat deelnemen aan de pilot `Bestuurlijke Informatievoorziening Gemeenten inzake Exgedetineerden'. In deze pilot werken 50 gemeenten samen om te komen tot een goede informatievoorziening op dit gebied. Omdat dit type juridische informatie aan de burgemeester is gericht, moet er mandaat worden verleend aan uitvoerende ambtenaren. Aanbesteding trapliften TvdV 1. het conceptbestek ongewijzigd vaststellen 2. Voor deze aanbesteding als penvoerder optreden namens de deelnemende gemeenten 3. Op voorhand instemmen met gunning Toelichting: Trapliften zijn een individuele voorziening in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Tot 1 april 2011 liep er een overeenkomst bij een leverancier voor het leveren, plaatsen en onderhouden van trapliften. Doordat de maximale contractduur is bereikt, wordt dit werk opnieuw aanbesteed. De gemeente Delfzijl is penvoerder namens de gemeenten Appingedam, Bedum, De Marne, Eemsmond, Loppersum en Winsum.

3



Besluitenlijst 10 mei 2011
Nr. Onderwerp 1 Vouchers Noord 1. drie vouchers uitschrijven ter waarde van 5000,- voor projecten vissteigers, pannaboarding en 6 zitbanken Kwelderland. 2. Dekking vinden in het voucherbudget Zie persbericht `Eerste vouchers voor Delfzijl Noord uitgereikt' 2 Verantwoordelijk TvdV

Raamcontract ruimtelijke plannen MK Instemmen met het voorstel tot meervoudig onderhandse aanbesteding samen met de gemeente Loppersum ten behoeve van een raamovereenkomst voor ruimtelijke plannen Toelichting: Wijzigingen in bestemmingsplannen en uitgebreide Wabo-procedures zijn arbeidsintensieve trajecten. Ze kosten een gemeente erg veel tijd en zijn duur als ze worden uitbesteed. Voor dit soort trajecten willen de gemeenten Delfzijl en Loppersum middels een gezamenlijke aanbesteding een raamcontract afsluiten waarin een vaste prijs per traject is vastgesteld. Beslissing op bezwaar van Aycan tegen weigering VROM starterlening MK 1. Het bezwaar ongegrond verklaren 2. de motivering van het besluit aanvullen voor wat betreft de toepassing van de hardheidsclausule Toelichting: De heer Aycan heeft een bezwaar ingediend tegen het besluit van het college van 30 december 2010 waarin een aanvraag voor een VROM starterslening wordt afgewezen. Op advies van de commissie bezwaarschriften verklaart het college de bezwaren ongegrond. Volgens de gemeentelijke `Verordening VROM Starterslening Delfzijl' komen uitsluitend personen tot en met 39 jaar voor de lening in aanmerking. De heer Aycan en zijn echtgenote zijn echter ouder.

3






---- --