Ingezonden persbericht


Open brief aan;

Fractievoorzitters van de Vlaardingse gemeenteraad, en mensen en organisaties die tegen de aanleg van de Blankenburgtunnel zijn.

Geachte dames en heren,

Zoals u weet dreigt het Rijk mogelijk tot de aanleg van de Blankenburgtunnel, als een van de varianten voor een nieuwe westelijke oeververbinding, te besluiten. Deze tunnel, en dan met name de snelweg naar die tunnel zal het groene gebied tussen Vlaardingen en Maassluis, deel van het Midden-Delflandgebied doorkruisen. Een heel slechte zaak voor de leefbaarheid van Vlaardingen en omgeving. Maar gelukkig is de gemeente Vlaardingen mordicus tegen deze tunnel. Wij hoeven de raadsfracties dus niet te vertellen waarom dit een zeer slecht plan is. Meerdere partijen uit de raad zijn al actief betrokken bij organisaties die zich inzetten om dit plan tegen te houden en de bevolking daartoe ook te mobiliseren. Een kans om veel publiek te benaderen is tijdens het Vlaardingen Festival op 28 mei.

De Stichting Groeiend Verzet (zie www.volksbos.nl) roept daarom alle politieke partijen uit de Vlaardingse gemeenteraad en de mensen en organisaties die zich tegen deze tunnel verzetten op om, ieder op zijn wijze, de festivalgangers te benaderen om hen op te roepen om zich tegen dit tunnelproject te verzetten. Groeiend Verzet zal met een groot spandoek (zie bijlage) voor het festivalterrein en met twee spandoeken op het festivalterrein aandacht vragen voor het verzet tegen het tunnelproject, en flyers (zie bijlage) uitdelen aan het toestromende, waarschijnlijk duizendkoppige, publiek. Het zou uniek zijn als de partijen uit de gemeenteraad en genoemde mensen en organisaties gezamenlijk van zich laten horen.

Verzamelen op of bij de brug over de A20 om 10.30 uur.

Namens Groeiend Verzet,
Remi Poppe, voorzitter
Mirjam Warnars secretaris