Provincie Overijssel

Besluitenlijst Van 17 mei 2011

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel

Onderwerp: Verkoop perceel grond langs N 377 provinciale weg Hasselt - Drentse grens nabij km 13.6. (GM-beslissing
d.d. 12-5-2011)
Kenmerk: 2011/0072137

GS besluit een perceel grond langs de N 377 provinciale weg Hasselt - Drentse grens nabij km 13.6 te verkopen. Voor het beheer en onderhoud van de weg is deze grond niet van belang.

Onderwerp: Woonvisie 2010-2014 gemeente Borne
Kenmerk: 2011/0078352

Er wordt ingestemd met de woonvisie van de gemeente Borne, omdat deze voldoet aan de de Omgevingsverordening, voldoet aan de afstemmingsvereiste met de buurgemeenten en past binnen de met de gemeente Borne gemaakte prestatieafspraken voor de periode 2010-2014.

Onderwerp: Afwijzen verzoek tot intrekken dwangsom BioEnergie Twente en intrekken dwangsom Groen Recycling Twente in Goor. Kenmerk: 2011/0071000

Groen Recycling Twente en BioEnergie Twente hebben Gedeputeerde Staten (GS) verzocht om de last onder dwangsom van 3 oktober 2008 in te trekken. GS hebben besloten het verzoek van BioEnergie Twente af te wijzen en de aan Groen Recycling Twente opgelegde dwangsom in te trekken. Deze dwangsommen waren opgelegd wegens het niet tijdig melden van een ongewoon voorval. In maart 2010 is deze overtreding opnieuw bij BioEnergie Twente geconstateerd. Hiermee is dwangsombeschikking aan BioEnergie Twente nog relevant. GS zijn daarom van mening dat handhavend optreden tegen BioEnergie Twente nog steeds aan de orde is. De afgelopen jaren is deze overtreding niet meer bij Groen Recycling Twente geconstateerd. Hiermee heeft de dwangsom aan Groen Recycling Twente haar beoogde effect gehad. GS zijn daarom van mening dat handhavend optreden tegen Groen Recycling Twente niet meer aan de orde is.

Onderwerp: Proces Overijsselse invulling kerntaak Kwaliteit openbaar bestuur + reactie op brief Zwolle Kampen Netwerkstad over de ontwikkeling regio Zwolle. Kenmerk: 2011/0092818

GS hebben afspraken gemaakt over de manier waarop zij het akkoord 'De kracht van Overijssel' willen concretiseren op het gebied van kwaliteit van het openbaar bestuur in Overijssel. Daarnaast is GS positief over de uitnodiging van Zwolle Kampen Netwerkstad om meer dan tot nu toe positie te nemen in het verband van de regio Zwolle.

Onderwerp: Nieuwe beslissing op bezwaar inzake vergunning Natuurbeschermingswet plaatsing windmolens in Scheerwolde. Kenmerk: 2011/0093149

Gedeputeerde Staten hebben in 2007 een vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 verleend aan Raedthuys BV voor het plaatsen van vier windturbines in Scheerwolde, in de buurt van de beschermde Natura 2000-gebieden De Wieden en Weerribben. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in 2009 in beroep bepaald, dat aan deze vergunning voorschriften moeten worden verbonden met betrekking tot monitoring en handhaving. In het licht hiervan verklaren Gedeputeerde Staten de bezwaren op dit punt thans gegrond en verbinden voorschriften aan de vergunning. Het gaat om het aantal kolganzen en purperreigers dat jaarlijks het slachtoffer zou kunnen worden van de ronddraaiende wieken van de turbines. Als er teveel slachtoffers vallen ten gevolge van de windturbines, zullen Gedeputeerde Staten handhavend optreden. De overige bezwaren zijn ongegrond verklaard, onder verbetering van de motivering.



Provincie Overijssel