Ingezonden persbericht



Persbericht
Rotterdam, 18-05-2011

Kanshebbers Usability Award 2011 zijn bekend

Na een uitgebreide publieke stemprocedure hebben de volgende websites nog steeds kans op een Website Usability Award 2011 in vijf verschillende categorieën. Elke categorie heeft drie kanshebbers, die wij hieronder in willekeurige volgorde weergeven:

E-Commerce
Bol.com
Neckermann
Wehkamp

Overheid/Non-profit
Dance4Life
Jantje Beton
Nibud

Bedrijvenwebsites
Manpower
Nationale-Nederlanden
T-Mobile

Communities
Independer
Micazu
Zoover

Nieuws & Entertainment
Nederland 24
Nu.nl
Ondertussen

Deze vijftien websites maken ieder nog steeds kans om op 26 mei a.s. in LantarenVenster te Rotterdam één van de vijf publieksprijzen in de wacht te slepen. Daarnaast maakt één van bovenstaande websites kans om de vakjuryprijs te winnen en zich een jaar lang de meest gebruiksvriendelijke website van Nederland te mogen noemen.

Hoe zijn we tot deze keuze gekomen?
Het Nederlandse publiek heeft gedurende vier weken via www.usabilityaward.nl kunnen stemmen op 50 genomineerde websites, verdeeld over vijf categorieën. Het publiek heeft zich daarbij uitgesproken over de navigatie, het design, de content en de usability. Bovenstaande vijftien kandidaten vertegenwoordigen de top drie in hun categorie (in willekeurige volgorde).

De Usability Award is in het leven geroepen om het belang van gebruiksvriendelijkheid van websites te onderstrepen. De organisatie van de Award is in handen van marktonderzoeksbureau MetrixLab, in samenwerking met Frankwatching en professionals op het gebied van website usability binnen verschillende profit en non-profit organisaties.

Noot voor redacties