NCRV

Eerste aflevering NCRV Babyboom: Ondanks leeftijdsverschil van 20 jaar gaan Marianne en Alex voor een kindje en het IVF-traject van Joyce en Oscar

Ingezonden door NCRV op 15 april, 2011 - 11:08



woensdag 18 mei 2011 - 20:30 uur
Zender:
Nederland 1

In NCRV Babyboom volgt Caroline Tensen honderd stellen in hun allergrootste wens: een kindje. Van opmerkelijke medische trajecten en spontane zwangerschappen tot de geboorte van de eerste NCRV Babyboom-baby's: elk facet van het vervullen van de kinderwens komt aan bod. Want voor sommigen stellen is het krijgen van een kindje niet eenvoudig. NCRV Babyboom portretteert mensen op de meest bijzondere en intieme momenten. Hoe beleef je de allereerste echo? Wat is de impact van een intensieve, langdurige IVF-behandeling op je relatie? Welke offers ben je bereid te brengen om je kinderwens te vervullen? Naast de uitzendingen op Nederland 1 zijn de stellen te volgen via de website, met eigen blogs en web-only filmpjes.

In deze eerste aflevering is Caroline getuige van een intiem moment vol emoties: de massale zwangerschapstest! Voor de een 'n moment van vreugde, voor de ander pijnlijk en vol tranen. We maken ook kennis met een aantal stellen die Caroline de komende weken intensief volgt.

Marianne en Alex is het stel met het grootste leeftijdsverschil van alle NCRV Babyboom-stellen. Marianne was eerst nog de oppas van Alex's dochter, inmiddels is ze zijn gelukkige echtgenote. Hun verschil in leeftijd van 20 jaar, zien zij absoluut niet als obstakel. Wel lijkt een sterilisatie van Alex, nadat hij een dochter in een eerder huwelijk had verwekt, de diepgewortelde wens van Marianne om moeder te worden in de weg te staan.

Ook ontmoeten we de dertigers Joyce en Oscar. Een eerdere zwangerschap eindigde in het voorjaar van 2010 in een drama; bij 22 weken zwangerschap verloren ze hun dochtertje. Joyce en Oscar hopen nu weer op een zwangerschap die wel voldragen kan worden. De komende weken volgt NCRV Babyboom het intensieve medische traject dat zij doorlopen om een nieuwe zwangerschap te realiseren.

Het lesbische stel Nancy en Ilse is dolverliefd op elkaar. Een kindje zou hun geluk bekronen, maar ondanks de hulp van een vruchtbaarheidskliniek bij het vinden van een anonieme zaaddonor, blijft een zwangerschap uit.

Naast de honderd nieuwe stellen gaat Caroline elke week langs bij bekende stellen uit de eerste reeks van NCRV Babyboom in 2007. Zo is het bekende Ajax-stel Diana en Jeroen zwanger van hun tweede kindje! Ook voor deze zwangerschap heeft een goede vriendin van Diana haar eicellen willen geven. Aan de start van dit nieuwe seizoen belanden ze direct in het ziekenhuis als de weeën op gang komen.

Programma:
NCRV Babyboom
Presentator:
Caroline Tensen
Foto:
NCRV Babyboom - Diana en Jeroen
NCRV Babyboom - Ilse en Nancy
NCRV Babyboom - Joyce en Oscar
NCRV Babyboom - Marianne en Alex
Website:
NCRV Babyboom