Gemeente Urk

Persberichten

Wereldkampioenschap Dammen 2011

Wethouders Vermeulen en Post dammen

Het WK Dammen is aan zet. Van 7 tot en met 28 mei 2011 wordt het GIBO Groep WK Dammen 2011 in de Noordoostpolder en op Urk gehouden.

Op zaterdag 7 mei is het WK Dammen geopend in de gemeente Noordoostpolder. Op 18 mei wordt door wethouder Geert Post de openingszet gedaan voor het vervolg van WK Dammen in de gemeente Urk. Het evenement wordt op 28 mei gesloten door burgemeester Kroon.

De twintig beste dammers uit de wereld komen tegen elkaar uit in een rondtoernooi. De organisatie is in handen van Stichting Aanzet, die al tal van grote toernooien op haar naam heeft staan. De werelddambond (FMJD) heeft, ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de KNDB, het WK Dammen 2011 aan Nederland toegewezen!

Nederland wordt naast Nederlands kampioen Alexander Baljakin, verder vertegenwoordigd door een jeugdig trio te weten: Roel Boomstra, Pim Meurs en oud-jeugdwereldkampioen Wiebe van der Wijk. Een nieuwe jeugdige generatie, die alles in zich heeft om Ton Sijbrands en Harm Wiersma op te volgen.

Voor meer informatie kunt u de website www.wkdammen2011.nl bezoeken of contact opnemen met IJsbrand Haven via info@ijsbrandhaven.nl en Henk Boers via iboers@home.nl.