RTL Group

Finale Europa League bij RTL 7

De finale van de Europa League vindt woensdag 18 mei plaats in Dublin. De eindstrijd van het prestigieuze Europese toernooi gaat tussen twee Portugese topclubs: FC Porto en Sporting Braga, respectievelijk de nummer 1 en 4 van de Portugese competitie. De wedstrijd is live te zien bij RTL 7.
Het is voor het eerst dat de finalisten van een Europees toernooi zo dicht bij elkaar gevestigd zijn: tussen beide stadions zit slechts een kleine 50 kilometer. Het vorige record stamt uit 1988, toen PSV en KV Mechelen elkaar troffen voor de UEFA Super Cup. De afstand tussen deze twee clubs was slechts 84 kilometer.

FC Porto schakelde eerder Villarreal, Spartak Moskow, CSKA Moskow en Sevilla uit in de Europa League. De zegetocht van Sporting Braga kent overwinningen op onder meer Benfica (de nummer 2 uit de Portugese competitie), Dynamo Kiev en Liverpool.

Leo Driessen doet het commentaar bij de wedstrijd FC Porto - Sporting Braga. Presentator Wilfred Genee volgt de wedstrijd vanuit de studio samen met Johan Derksen en René van der Gijp. De wedstrijd is ook live te volgen op internet via www.rtlvoetbal.nl.

Uitzending: RTL 7, woensdag 18 mei, vanaf 20.30 uur

Website: www.rtlvoetbal.nl