Exposure 2011: HKU-talent presenteert zich


Utrecht, 20110518 -- Honderden studenten van meer dan veertig afstudeerrichtingen presenteren in de maanden mei, juni en september het werk waarmee ze afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Onder de noemer Exposure 2011 is het werk te bewonderen tijdens concerten, voorstellingen, lezingen, shows en exposities. Alle presentaties zijn openbaar en, met uitzondering van de modeshow op 15 juni, gratis toegankelijk.

MUZIEK VAN POP TOT KLASSIEK

Studenten van het Utrecht Conservatorium bijten het spits af met de eindexamenconcerten van de richtingen Jazz & Pop, Historische Instrumenten, Klassieke Muziek en Docent Muziek. De concerten vinden voor het grootste deel plaats in het hoofdgebouw van het Conservatorium of het Gebouw van Kunsten en Wetenschappen, beiden aan de Mariaplaats in Utrecht. In de maanden mei en juni zijn er bijna dagelijks meerdere concerten.

THEATER: GAMES WITHOUT FRONTIERS

Eind mei starten de voorstellingen en exposities van de theaterstudenten. De nieuwe lichting acteurs speelt in de regie van Jakop Ahlbom de voorstelling ‘Games without Frontiers’. Het wordt een humoristische en nostalgische voorstelling over de doelloosheid van de jeugd. Theatrale lezingen, performances en exposities zijn er van de studenten Writing for Performance, Theatre and Education, Theatre Design en Design for Virtual Theatre and Games. De voorstellingen zijn zowel te zien in het Akademietheater in Utrecht als in Frascati in Amsterdam.

DESIGN EN FINE ART EXPOSEERT

Het eindexamenwerk van de studenten Beeldende Kunst en Vormgeving wordt gepresenteerd van 30 juni t/m 3 juli. De expositie van studenten van de bacheloropleidingen Fine Art en Education speelt zich af in het Ateliergebouw aan de Tractieweg 41 in Utrecht. De expositie van Design vindt plaats in het hoofdgebouw van de Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Ina Boudier-Bakkerlaan 50. De studenten Fashion Design en Fashion Communication tonen hun eindwerk tijdens een spectaculaire modeshow op 15 juni in Zijdebalen in Utrecht.

KUNSTMANAGEMENT: DE KUNST VAN VERBINDEN

De ondernemingen waarmee studenten Kunstmanagement afstuderen, presenteren zich op 24 juni tijdens de Trend Bedrijvenbeurs op landgoed Pijnenburg in Lage Vuursche. Daar zijn ook 26 ondernemingen van tweedejaars studenten te zien. Verder zijn er rondetafelgesprekken door het lectoraat Kunst en Economie en workshops voor HKU-alumni. Dit alles onder het thema: De Kunst van Verbinden.

EJECT

De studenten van de Faculteit Kunst, Media & Technologie sluiten Exposure 2011 af met de expositie EJECT 2011. Al het innovatieve eindexamenwerk op het gebied van games, interactie, media en muziektechnologie is op 16 en 17 september te zien in en om het gebouw van de faculteit aan de Amersfoortseweg in Hilversum.

DATA EN LOCATIES

Specifieke data en locaties zijn te vinden op de speciale Exposure-website: www.hku.nl/exposure. Deze wordt regelmatig geupdate met de meest actuele informatie.





Hogeschool voor de Kunsten Utrecht