Gemeente Maastricht

18 mei hoorzitting drugsbeleid

9.00 tot 18.00 uur in de raadzaal in Maastricht

10 mei 2011

In de aanloop naar de besluitvorming over de aanpak van de drugsoverlast heeft de gemeenteraad van Maastricht besloten een hoorzitting te organiseren op 18 mei 2011 van 9.00 tot 18.00 uur in de raadzaal in Maastricht. Onderwerpen die een rol spelen binnen het Maastrichtse drugsbeleid zijn het spreidingsplan coffeeshops, de eventuele invoering van een wietpas (toepassing van het ingezetenencriterium) en de aanpak van drugsrunners.

Genodigden
Tijdens de hoorzitting wil de gemeenteraad graag praten met betrokkenen (buurtraden en scholen), ervaringsdeskundigen (burgemeesters, politie en welzijnsorganisaties) en wetenschappers. Hiervoor zijn sprekers uitgenodigd tussen 10.00 en 18.00 uur.

Uw ervaringen
Naast buurtvertegenwoordigers biedt de raad ook u de gelegenheid uw ervaringen te delen. Tussen 9.00 en 10.00 uur is er per persoon drie minuten spreektijd.

Wilt u spreken? Meld u dan aan via telefoonnummer (043) 350 40 46 of raadsgriffie@maastricht.nl onder vermelding van `spreekuur inwoners hoorzitting drugsbeleid'. Geef bij aanmelding uw naam en telefoonnummer en/of e-mailadres door, zodat u bereikbaar bent in geval van onvoorziene omstandigheden.

De volgorde van spreken wordt op de ochtend door de voorzitter bepaald. We verzoeken sprekers dan ook om bij het begin om 9.00 uur aanwezig te zijn. Inwoners die zich niet hebben aangemeld lopen het risico, door tijdsgebrek, niet te kunnen spreken.

Vrij toegankelijk
De hoorzitting is vrij toegankelijk voor publiek. Het volledige dagprogramma kunt u downloaden.