Prominente M&A-advocaat, Jacques Naquet-Radiguet, treedt toe tot Davis Polk in Parijs

PARIJS--(BUSINESS WIRE)-- 20110518 --

Davis Polk & Wardwell LLP, een internationaal advocatenkantoor, heeft vandaag aangekondigd dat Jacques Naquet-Radiguet, een van de toonaangevende M&A-advocaten in Frankrijk, toetreedt tot het kantoor als partner. Deze stap breidt de mogelijkheden van Davis Polk verder uit als een van de populairste Franse advocatenkantoren voor high-end transacties en advies.

Jacques Naquet-Radiguet (Photo: Business Wire)

Jacques Naquet-Radiguet (Photo: Business Wire)

Dhr. Naquet-Radiguet behandelt binnenlandse en grensoverschrijdende publieke en private fusies en overnames, joint ventures en private equity-transacties. Hij heeft recentelijk grote Franse bedrijven vertegenwoordigd in een verscheidenheid van complexe transacties, met inbegrip van die waarbij Rhodia en Société du Louvre betrokken waren. Hij treedt toe tot Davis Polk vanuit Shearman & Sterling, waar hij adjunct managing partner en hoofd van de bedrijfsgroep was in zijn kantoor in Parijs.

“De toevoeging van Jacques, die behoort tot de beste M&A-advocaten in Parijs, breidt de ervaring en capaciteiten van onze Franse M&A-praktijk uit. Deze parktijk is in de afgelopen jaren een toonaangevende speler op de high-end Franse markt geworden,” aldus Thomas J. Reid, Davis Polk’s managing partner. “Zijn persoonlijk leiderschap bij enkele van de meest belangrijke fusies en overnames waarbij Franse bedrijven betrokken waren, maakt hem bij uitstek geschikt voor toetreding tot het team van Davis Polk, aangezien wij ons positioneren voor de grootste en meest complexe M&A-transacties in Frankrijk.”

Jacques Naquet-Radiguet verklaarde: “Ik ben vereerd en enthousiast om toe te treden tot Davis Polk. Gebruik makend van hun top-tier wereldwijde reputatie, hebben zij zeer snel een uitzonderlijke Franse juridische praktijk opgericht. Ik zie er dan ook naar uit om meer in het algemeen samen te werken met het geïntegreerde team van Davis Polk van top-tier internationale juristen in Europa, de VS en Azië.”

Over Jacques Naquet-Radiguet. Mr. Naquet-Radiguet, 41, behoort tot de toonaangevende M&A-advocaten in Frankrijk. Hij richt zich op binnenlandse en grensoverschrijdende publieke en private fusies en overnames, joint ventures en private equity-transacties. Hij heeft tal van complexe Franse transacties behandeld, inclusief de verkoop door de Starwood Capital Group van het Crillon Hotel aan een Saoedische belegger, en de verkoop van het Lutetia Hotel aan de Alrov Group; en de overname door Rhodia van Feixiang Chemicals (Zhangjiagang), de toonaangevende producent van China van aminen en oppervlakteactieve stoffen. Meest recentelijk diende hij voor Shearman & Sterling als plaatsvervangend managing partner en hoofd van het concern in het kantoor van de firma in Parijs. Hij verdiende zijn LL.M. van Harvard Law School in 1995 en werd tot partner bij Shearman & Sterling verheven in 2004.

Over het kantoor van Davis Polk in Parijs. De advocaten van Davis Polk in Parijs adviseren toonaangevende bedrijven in Frankrijk over allerlei zaken in verband met wereldwijde ondernemingsfinanciering, fusies en overnames, private equity en geschillen. De groep heeft ook uitgebreide ervaring met het adviseren van niet-Franse klanten die transacties ondernemen in Frankrijk, evenals beleggingsbanken in deals met Franse bedrijven. Sinds de oprichting van het kantoor in Parijs in 1962 heeft de firma relaties ontwikkeld met de Franse overheid en met vele Franse financiële instellingen en bedrijven. Het kantoor in Parijs biedt een bijzondere combinatie van vaardigheden op het gebied van transacties en geschillen; vaardigheden die in toenemende mate een belangrijk onderdeel vormen van de strategische adviezen die klanten vandaag de dag willen.

Over Davis Polk. Davis Polk & Wardwell LLP is een internationaal opererend advocatenkantoor. Reeds meer dan 160 jaar hebben haar advocaten toonaangevende bedrijven en financiële instellingen wereldwijd geadviseerd over hun meest uitdagende juridische en zakelijke aangelegenheden. Davis Polk behoort tot 's werelds meest vooraanstaande advocatenkantoren wat betreft het gehele scala van haar praktijk, die zich uitstrekt over gebieden als kapitaalmarkten, fusies en overnames, kredieten, geschillen, private equity, fiscale aangelegenheden, financiële regelgeving, beheer van investeringen, insolventie en herstructurering, beloning van bestuurders, intellectueel eigendom, onroerend goed en trusts en nalatenschappen. De firma beschikt over meer dan 750 advocaten in kantoren in New York, Menlo Park, CA, Washington DC, Londen, Parijs, Madrid, Hong Kong, Peking en Tokio. Davis Polk opereert in Hong Kong als Davis Polk & Wardwell, Hong Kong Solicitors, een filiaal van Davis Polk & Wardwell LLP.